horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

Aprill 15 vol 1

Toit

Suupiste teftelite ja maisiga
Valmistamiseks vajad: 100 g saia, 1 sibul, 1 suur küüslauguküüs, 250 g konservmaisi, 500 g hakitud suvalist tailiha, 1 muna, 1 spl oliivõli, soola, musta pipart, 2 kirsstomatit, rohelise salati lehti, maitserohelist.
Haki puhastatud sibul ja küüslauk peeneks, pane maisikonserv sõelale nõrguma. Niisuta saiaviile vees või piimas, vajuta kuivemaks ja sega juurde hakitud liha. Siis sibul, küüslauk, mais, lahtiklopitud muna, sool ja pipar. Vormi massist 8 teftelit ja prae kuumal, õliga määritud pannil 5 minutit. Kata kaanega ja hauta veel 10 minutit. Loputa ja kuivata salatilehed, kata nendega taldrikud, aseta igale poolitatud tomatid ja 2 teftelit. Kaunista tomativiiudega. (Sõltuvalt kostitavate eelistustest serveeri näit kuuma kartulipüreega.)

Seašnitsel ­juurviljadega
Valmistamiseks vajad: 1 sibul, 5 spl toiduõli, 1 suvikõrvits, musta pipart, 2 tomatit, 1 sidruni mahl, 1 sidrun, 4 sealihalõiku, 150 ml kohvikoort, 2 spl riivsaia, hakitud maitserohelist, maitsekohaselt soola.
Koori sibul, lõigu ratasteks, paiguta kõrgete külgedega ahjuvormi, kalla üle 2 spl toiduõliga, maitsesta soola ja pipraga. Lõigu suvikõrvits viiludeks, paiguta vahelduvalt kokku tomati ja sidruni peente lõikudega. Pestud, nõrutatud, soola-pipraga maitsestatud seašnitslid prae igast küljest läbi 3 spl toiduõliga. Tõsta tulelt, lisa kohvikoor, 1 sidruni mahl, lase veel kord keema tõusta. Aseta liha sibulalõikudele, peale ülejäänud juurviljad. Maitsesta ja vala üle koorekastmega. Küpseta riivsaiaga määritud vormis 1/2 tundi 180kraadises ahjus...

Nipid

Munade värskusest
Kui pead värskeid või ka keedetud mune pikemalt säilitama, pintselda need üle sulatatud või, searasva või toiduõliga. Toored munad säilivad kauem, kui hoiad neid jahedas kohas soolases vees (20 g jämesoola 1 liitri vee kohta).

Avatud kalakonservist
Kui sa avatud kalakonservikarbi sisu korraga ära ei tarvita, paiguta ülejäänu kohe hästi suletavasse klaaspurki! Et mitte riskida soovimatute bakterite toimega.

Õigest rukkileivast
Milline tahes leib, mille koostises on rukkijahu, peab ostupakendis, keskmises toatemperatuuris (18-20 kraadi) ja otsese valguse eest kaitstuna ilma hallitustunnusteta säilima kuni 5 päeva. NB! – kooriku kerget kõvastumist ei tohi tootjale ette heita.

Köögikardinate ­puhtusest
Kui su köögis on gaasipliit, leota kardinaid enne pesemist leiges (mere)soolavees. Nii nende kui köögi- ja salvrättide teisel leotamisel lisa vette veidi söögiäädikat.

Tee säilitamisest
Poepakendis teepadjakesi säilita hästi suletavates klaas- või portselantoosis, kaitstult valguse eest – säilitamaks peamiselt tee aroomi. Kui sul selliseid pole, kõlbab hästi ka puukarp (naturaalne, mitte lakitud ega värvitud).

0 kommentaari Lisa kommentaar