horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

Aprill 15 vol 2

Toit

Müsli eesti moodi
Valmistamiseks vajad: 1/2 kl eeltöötlemata kaerahelbeid, 1/2 kl külmutatud vaarikaid, 1 virsik, 1 tl mett, 1/2 kl maitsestamata jogurtit, keeva vett.
Vala kaerahelbed üle ca 200 ml keeva veega, sega, kata kaanega ja jäta ca 5 minutiks seisma. Tõsta kaas maha, lisa mesi ja sega (ära klopi!) uuesti, et mass muutuks õhulisemaks. Kergelt sulatatud vaarikad kuivata paberrätiga, marju lõhkumata, ja hoia serveerimiseni külmkapis, samuti ka üle loputatud, kivist vabastatud virsik, kuivatatud ja kuubikuteks lõigutud. Serveerimiseks aseta taldrikutele, portsjoniteks jaotatult, esmalt jogurt, siis helbesegu, peale vaarikad ja virsikulõigud. NB! Soovi korral võid peale puistata veel pähklipuru või puhastatud päevalilleseemneid.

Kirsikissell ­vareenikutega
Valmistamiseks vajad: 500 g seemneteta konservkirsse, 1 kuhjaga spl tärklist, 500 ml kirsimahla, 150 g suhkrut, 150 g jahu, 1 muna, 2 spl sulatatud võid, 40 ml vett, 30 g mett, soola.
2/3 kirssidest jäta täidiseks, ülejäänud vajuta puruks, vala peale mahl ja keeda 5-6 minutit. Tõsta tulelt, lase veidi jahtuda. Kurna kirsimass välja, hõõru peeneks ja pane vedelikku tagasi. Lisa suhkur, sega ja keeda siirupiks. Jahust, munast, veest, võist ja soolast sega tihe taigen. Vormi vareenikud, mille sisse aseta kõrvale pandud kirsid. Tõsta keevasse siirupisse ja keeda 5 minutit. Enne keemise lõppu lisa vees lahustatud tärklis, liiguta, kuni see pakseneb, lõpuks sega juurde mesi.

Nipid

Tomatiaktsendi rõhutamisest
Suppidesse kevadisest tomatist lisa tomati iseloomuliku aroomi ja maitse esiletoomiseks basiilikut. Omakorda aitab see säilitada ka rosmariinilõhna, mõlemad kombinatsioonis mägimündiga lisavad aga supile vajalikku teravust.

Kruupide keetmisest
Kui supiretsept näeb ette odrakruupe, siis, vältimaks vedeliku ebameeldivat sinetust, keeda kruubid eraldi potis peaaegu pehmeks, loputa külma veega, kurna ja puista alles siis supisse.

Soojast suutäiest
Hakkad kiirustades kuskile minema või tuled kuskilt, väsinud ja näljane kui hunt, lõigu lava-
šist paraja suurusega ruudud, paiguta keskele
riivjuustu või röstitava lõik, puista veidi maitserohelist, sulge praetikkudega ümbrikeks ja pista mikrolaine- või praeahju. Kohe saad hingepidet!

Seasteikide praadimisest
Et need saaksid mahlased ja pehmed, prae neid kiiresti hästi kuumal pannil mõlemalt poolt parajalt pruuniks ja krõbedaks, alles siis puista üle soolaga.

Kosutavast ­hommikusuupistest
Oled reisil või kohas, kus puuduvad keetmise/küpsetamise võimalused, murenda kitsejuust peeneks, lisa sellele kahvliga purustatud sprotte, mätsi taignaks ja vormi pallid. Veereta neid paprikapulbris ja hakitud maitserohelises – ergastav suupiste missugune!

0 kommentaari Lisa kommentaar