horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

Aprill 16 vol 1

Toit

Frikadellid valges kastmes
Valmistamiseks vajad: 800 g hakkliha, 4 tomatit, 1 kl kuivikupuru, 300 g juustu, 1/2 kl piima, 2 muna, 2 küüslauguküünt, soola, pipart, piparmünti. Kastmeks: 1 spl jahu, 3 spl võid, 1/2 kl piima, 2 kl kanapuljongit, soola.
Ühenda hakkliha, munad, kuivikupuru, leige piim, paaneks hakitud küüslauk, sool ja pipar. Vormi saadud massist soovikohase suurusega frikadellid ja küpseta 180kraadises ahjus 15-20 minutit. Aseta vaagnale ja pane igale peale tomatiratas, puista üle riivitud juustuga ja küpseta 5 minutit. Kastmeks sulata või, lisa jahu ja prae 2 minutit, pidevalt segades. Lisa peene joana, ikka segades, leige piim ja soe puljong. Lisa sool ja keeda tasasel tulel paksenemiseni. Vala frikadellidele, kaunista serveerides piparmündioksakestega.

Krabipulgad tomatitega
Valmistamiseks vajad: 1,5-2 pakki külmutatud krabipulki, 6 suuremat tomatit, 1 keedetud muna, 150 g kõvemat juustu, 2 küüslauguküünt, majoneesi, toiduõli, soola, musta pipart, rohelist tilli.
Haki krabipulgad võimalikult peeneks, pressi kooritud küüslauguküüned. Riivi juust ja muna keskmise jämedausega riivil, sega krabipulkadega, seejärel lisa küüslauk, sool, pipar, soovikohases koguses majoneesi ning sega uuesti. Lõika pestud ja kuivatatud tomatitel maha varrepoolne segment, uurista välja sisu ja täida tomatid saadud krabimassiga. Aseta need õliga määritud ahjuvormi ja küpseta 5 minutit 180kraadises ahjus (kuni juust on sulanud). Serveerides puista üle hakitud rohelise tilliga.

Nipid

Ahjuvormide ­puhastamisest
Tugevalt sisse kõrbenud ahjuvormid saad hõlpsasti puhtaks, kui katad need tavalise söögisooda ühtlase kihiga ja valad üle vähese veega, asetad vorm ca 150kraadisesse praeahju ja hoiad seal, kuni vesi keema tõuseb. Lase leiguseni jahtuda ja hõõru kõrbejäägid käsnaga maha.

Jalanõude hoidmisest
Kevadilmas kergeltki niiskunud jalanõud pane pärast puhtakshõõrumist (nende ostmisest säilinud) pappkarpi, või mähi ajalehte. NB! – Ära paiguta küttekehade lähedusse!

Parketi hooldamisest
Naturaalsest puuparketist, lakkimata põrand säilib kvaliteetsena nii ökoloogiliselt kui visuaalselt, kui puhastad seda regulaarselt vähese, lihtsalt puhta, leige veega. Kui kasutad sooja, rohket vett (koos keemiliste lisanditega), hakkab parkett turbuma, laguneb ajapikku ja kaotab väljanägemise.

Poriplekkide ­eemaldamisest
Tundmatu koostisega tänavapori saad jalanõudelt (ja mantlisiiludelt) kahjutult maha, kui puhastad neid esmalt soojas söögisoodalahuses rikkalikult niisutatud käsnaga (4-5 spl söögisoodat 1 l vee kohta), seejärel loputades.

Kahhelkatte ­puhastamisest
Kahhelpindadelt köögis ja vannitoas saad vee-lubjaplekid maha, hõõrudes neid nuuskpiirituses, glütseriinis või nõrgas söögisoodalahuses niisutatud käsnaga. (NB! – Ära kasuta seepe vm pesemisvahendeid, milles sisalduv sool „sööb“ ajapikku ära kahheli iseloomuliku läike!)

0 kommentaari Lisa kommentaar