horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

Aprill 16 vol 3

Toit

Kasahhi mantid
Valmistamiseks vajad: 500 g taist lambaliha (võid asendada sea- või vasikalihaga), 500 g sibulaid, 1 kl lihapuljongit, 1 muna, 1 tl toiduõli, 1,5-2kl jahu, soola, 1 spl võid, musta pipart.
Sega muna, toiduõli, või, lihapuljong ja jahu taignaks. Keera küpsetuspaberisse ja lase toatemperatuuris 1-1,5 tundi seista. Haki liha noaga võimalikult peeneks, kooritud sibulad poolrõngasteks. Lisa pipar ja sool ja sega. Rulli taigen õhukeseks liistakuks, vormi sellest ca 5-6 cm läbimõõduga rattad. Aseta iga keskele ca 1 spl lihasegu, kata teise rattaga ja suru servad hoolega kinni. Pane saadud mantid metallsõelaga kastrulisse keeva vette, keeda kuni 40 minutit, enne serveerimist nõruta.

Kevadised lustipallid
Valmistamiseks vajad: 1 kl piima, 2-3 kl jahu, 1 spl suhkrut, 1 spl kuivpärmi, 1 tl soola, 1 muna, 2 kl toiduõli, 2 spl tuhksuhkrut.
Aja piim kergelt soojaks, lisa suhkur, 1/2 kl pärmiga segatud jahu, kata köögirätiga ja lase soojas kohas 30-45 minutit seista. Lisa muna, ülejäänud jahu, 1 spl toiduõli ja sool. Sega taignaks, mis peab tulema sitke ja õhuline. Lase veel 1 tund soojas seista. Veidi kerkinud, tambi, ja lase seista veel 1 tund. Jahuga üleriputatud laual vormi taignast kreekapähkli suurused pallid ja lase 20-30 minutit seista. Keeda kuumutatud õlis, kuni pinnale kerkivad ja kuldseks tõmbuvad. Tõsta pabersalvrättidele, et liigne õli maha valguks. Serveeri jahtunult vaagnal, ülepuistatult tuhksuhkruga.

Nipid

Froteerätikute ­pehmendamisest
Kui oled juba veidi karestunud froteerätid puhtaks pesnud ja loputanud, lase neil veel 15 minutit liguneda parajalt soojas vees, millele lisa meresoola. Lähevad pehmemaks ja kohevamaks kui Lenoriga töödeldult!

Muna keetmisest
Kevadiste, eriti noorte kanade munade koored kipuvad keetmisel kergesti lõhenema. Et munavalge välja ei valguks, lisa keevale veele paar supilusikatäit 30protsendilist söögiäädikat.

Jahu käitlemisest
Kui jahu on kotis tihkeks vajunud ja ehk veidi niiskunudki, lisa see taigent valmistades muudele ainetele läbi sõela raputades. See protseduur kuivatab jahu, rikastab seda hapnikuga, mispeale eriti pärmitaigen ja sellest tehtud küpsetised tulevad tavatult õhulised ja kohevad.

Lõhnade ­eemaldamisest
Pärast sibula, küüslaugu või kala töötlemist toiduvalmistamisel kätele (ja ka terasest lõikeriistadele) jäänud ebameeldiva lõhna saad maha, käsi esmalt sidrunisisuga hõõrudes. Alles seejärel pese ja loputa leige veega.

Tualetitarvete ­puhastamisest
Kammid, juukse-, massaažiharjad jmt instrumendid pane ööseks ligunema sooja vette, millele lisa nuuskpiiritust ja peotäis jämedat soola. Hommikul loputa hoolega ja nõruta kuivaks.

0 kommentaari Lisa kommentaar