horoskoopkuum videom├╝stilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

Aprill 16 vol 4

Toit

Aprikoosisalat ­juustuga
Valmistamiseks vajad: 500 g valget peakapsast, 300 g aprikoose, 1 väike suvikõrvits, 1 punane sibul, 1 pea rohelist peterselli, 100 g kõva juustu, à 1 spl vedelat mett ja õunaäädikat, 4 spl oliiv­õli, soola, musta pipart.
Lõigu kapsas peenteks ribadeks ja vajuta läbi vähese soolaga. Pese aprikoosid, lõika pooleks, eemalda kivid ja lõigu nende liha ribadeks. Pestud suvikõrvits lõigu peenteks ratasteks või ribadeks, kooritud sibul poolratasteks. Haki petersell ja lõigu juust kuubikuteks. Sega mesi õunaäädikaga, lisa pipar, ja seejärel, pidevalt segades, peene joana oliivõli. Kapsas, aprikoosid, suvikõrvits, sibul, juust ja petersell sega omavahel  (kergelt, mitte surudes), ja vala enne serveerimist üle saadud kastmega.

Kapsarullid ­hapukoorega
Valmistamiseks vajad: 1 värksekapsapea (ca 1,5 kg), 500 g seataid, 50 g pekki, 100 g kanafileed, 50 g juustu, 4 sibulat, 2 küüslauguküünt, 0,5 kl poolpehmeks keedetud riisi, 2 spl oliivõli, 1 porgand, 100 ml valget veini, 1 kl puljongit, soola, maitseaineid.
Aja läbi hakkmasina sealiha, pekk, kanafilee, 2 sibulat, küüslauk ja juust. Lisa  saadud hakkmassi riis, maitseained, sega ja prae pannil. Eemalda kapsapeast juur, keeda kapsast 5 minutit ja haruta lehtedeks. Haamerda nende rootsud kergelt läbi, jaota hakkmass lehtedele, keera rullideks ja kinnita kööginiidiga. Paiguta need madalasse kastrulisse, koos hakitud porgandi ja sibulaga. Vala üle veini ja puljongiga ning hauta kaane all tasasel tulel 40 minutit.

Nipdi

Kevadisest moosist
Kui keedad moosi läinudaastastest õuntest või pirnidest, pigista sellesse pärast vahu eemaldamist solks värskelt pressitud sidrunimahla – keedis tõmbub kiiremini paksuks ja saab meeldivalt värske maitse.

Või värskusest
Et või toosis liiga soojas köögis üle ei pehmeneks ega kiiresti rikneks, mähi ümber võitoosi linane rätt, mida niisuta aegajalt jämedas soolas niisutatud külmas vees.

Täidetud ­suvikõrvitsast
Kui kavatsed valmistada värskeid suvikõrvitsaid täidisega, ära nende veel üsna õrna koort eemalda. Küpsevad purunemata, pealegi on just noore suvikõrvita koores peidus suurimad vitamiinivarud.

Aedmaasikate ­käitlemisest
Värskete aedmaasikate naturaalne värv ja aroom säilib paremini, kui nad enne ┼żeleedes, magusates salatites, dessertides jne kasutamist piirituse või viinaga kergelt üle piserdad ja lased 20-30 minutit külmkapis seista.

Tomati praadimisest
Parajalt soola ja pipraga maitsestatud, kergelt jahus pööratud praetud tomatid on tervislik garniir nii soojadele kui külmroogadele. Valida tuleks aga lihakamad, seemnevaesemad tomatid ja praadida neid tasasel tulel, kaane all poolikutena, lõikepool ülal.

0 kommentaari Lisa kommentaar