horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

Aprill 17 vol 1

Toit

Gruusia hinkalid eesti moodi
Valmistamiseks vajad: pelmeenitaigent piima-vee segust, jahust ja soolast (lisatud väheke toiduõli), 500 g soovikohast hakkliha, 2 küüslauguküünt, soola, musta pipart, vastavalt maitsele piri-piri-pipart, maitserohelist.
Sega hakklihasse maitsekohaselt soola, piprad ning peeneks hakitud maitseroheline. Ka natuke külma vett, et hakklihamass vedelamaks ja sitkemaks muutuks. Jäta 30 minutiks jahedasse kohta seisma. Rulli taigen 2-3 mm paksuseks ja vormi 10sentimeetrise läbimõõduga ratasteks. Pane iga neist keskele paras kogus hakkliha ja keeruta taigna servad kohemaid kotikesteks. Paiguta hinkalid keema tõusnud, vajadusel soolaga maitsestatud vette. Pärast nende pinnaletõusmist keeda veel 10-15 minutit.

Keeks „Mulati süda”
Valmistamiseks vajad: 1-2 kl jahu, 125 g pehmet võid või margariini, 1/2 kl suhkrut, 1/2 tl söögisoodat, 2 muna, 10 ml piima, 100 g mõru šokolaadi, 40 g valget šokolaadi, toiduõli.
Vahusta või suhkruga, teises nõus munad 2 spl piimaga, sega jahu söögisoodaga. Sega vahustatud või munadega, siis jahuseguga ja jäta seisma 10-15 minutiks. Siis jaota saadud taigen südamekujulistesse vormidesse, täites need ca 1/3 kõrguses mahust ja pista 200kraadisesse ahju  20-30 minutiks. Sulata mõru šokolaad ülejäänud piima ja 1 tl pehme võiga. Jahuta valmiskeeksid ja kata šokolaadiglasuuriga. Sulata valge šokolaad ja „joonista” sellega keekside tumedale kattele „südamete” selged piirjooned.

Nipid

Õigest ­šokolaadiglasuurist
Kui see tuleb liiga paks, on glasuuri pintsliga raske määrida tordile või tarretisele nii, et see kaunis välja näeks. Saad paraja tihedusega glasuuri, kui solksad šokolaadi sulatamiseks esmalt nõu põhja veidi vett, nii et šokolaaditükke neis sujuvalt liigutada saaksid. Siis lisa jaokaupa veidi piima, pidevalt segades, kuni paraja paksuse ära tunned.

Pelmeenide ­külmutamisest
Kui valmistad pelmeene ise, aseta vormitud pelmeenid vastava laiusega kilele, kata samamõõtelise kilega ja aseta selle peale järgmine rida. Siis veel järgmine jne, lõpuks paki kõik paraja suurusega plastkotti. Nii väldid edaspidi terve pakendi lahtisulatamist, eraldades pakendist vaid vajaliku arvu pelmeene.

Kapsast ­pirukatäidisena
Ületalve hoitud värske kapsas pirukatäidisena jääb mahlasemaks ega tõmbu küpsetamisel pruunikaks, kui toimid järgmiselt: vala kapsalehed üle keeva veega, siis hoia neid 2 minutit võimalikult külmas vees. Edasi lase sõelal nõrguda, pärast mida prae pannil soovikohaste lisandite ja maitseainetega.

Peedi puhastamisest
Vala ära kuum vesi, milles peete keetsid, ja vala kohe peale (ideaalis) jääkülm vesi! Edasi lihtsalt mudi peete kätega – koor tuleb hõlpsasti maha lõike- või kraaperiistadeta (mida vajad vast üksikute pahkade ja konaruste eemaldamiseks). Loputa peedid üle kraaniveega ja lase sõelal nõrguda!

0 kommentaari Lisa kommentaar