horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsisuturundussuhtedtestidusutlususutlusedveebi eksklusiiv

Aprill 2014 vol 2

Toit

Loomaliha teravas kastmes
Valmistamiseks vajad: 600 g pehmet loomaliha, 2 spl sidrunimahla, 2 küüslauguküünt, 400 g kartuleid, 6 spl oliivõli, 2 tšillipipart, 150 g ketšupit, 200 ml lihapuljongit, soola, maitserohelist.
Lõigu liha portsjoniteks, klopi läbi, maitsesta soola ja pipraga, piserda üle sidrunimahlaga. Suru küüslauk läbi pressi, hõõru liha sellega, mähi tükikaupa kilesse ja jäta 20 minutiks külmkappi. Lõigu kooritud kartulid ratasteks, puhasta tšillipiprad seemnetest ja haki. Kuumuta pannil 3 spl oliivõli, prae liha kummaltki küljelt 7 min. Puista juurde tšilli ja prae 3 min, lisa ketšup, puljong, maitseroheline ja hauta 5 min, lisa liha ja hauta veel 15 min. Teisel pannil prae kartulid ülejäänud õlis ja maitsesta soolaga.

Pikantne merešašlõkk
Valmistamiseks vajad: 600 g punase kala fileed, 300 g tooreid puhastatud krevette, 6 oksakest rosmariini, 1 sidruni mahl ja selle riivitud koor, 3 küüslauguküünt, 9 spl oliivõli, soola, jahvatatud valget pipart, kirsstomateid.
Loputa ja kuivata kalafilee ning lõigu portsjoniteks. Suru küüslauk läbi pressi, eemalda rosmariini alumised rootsud ja haki läbi. Sega need küüslaugu, oliivõli, sidrunimahla ja -koorega, maitsesta soola ja pipraga. Marineeri saadud segus kala ja krevette. Niisuta puust šašlõkivardaid vees ja topi neisse vahelduvalt kalatükid, krevetid ja kirsstomatid. Küpseta süte kohal või restil 3-4 minutit – kõik küljed võrdselt läbi.

Nipid

Kotlettide mahlakusest ja aromaatsusest
Et kotletid õhulisemad ja mahlasemad saaksid, suru hakklihamassi vormides kotleti keskele väike jääkuubik, nii et see kotleti südamikku jääks. Sulades tagab jää kotleti pehmuse ja mahlakuse. Samal eesmärgil võid kasutada maitsekohaseid külmutatud marju – saad ühtlasi ka originaalse aroomi.

Keetmata kompotist
Kompott kuivatatud puuviljadest on hoopis maitsvam ja vitamiinirikkam, kui sa seda ei keeda. Lõigu kompoti soovitud koostisosad (ploomid, õunaviilud, viigimarjad, ananass, ploomid, rosinad jne) võimalikult õhukesteks viiludeks või ribadeks, paiguta termosesse ja vala peale vastkeedetud vesi – arvestusega, et veerand termose mahust tühjaks jääks (st viljade paisumise tarvis). Sulge ja lase seista ca 10 tundi (õhtust lõunaooteni). Enne tarvitamist loksuta kergelt.

Kitsejuustu ­naturaalsusest
Kui kahtled tahke tükina ostetud brõnsa (lamba- või kitsejuustu) naturaalsuses, ava pakend ja paiguta juustutükk ca 20-30 minutiks 40-50 kraadini jahutatud keedetud vette. Kui juust ebamäärasteks tompudeks või lausa nagu hapupiimaks ei lagune, on tegemist igati eheda brõnsaga.

Pirnide küpsusest
Et pirnid vajalikult küpsed on ja veel riknemise märke ei ilmuta, on lihtne kontrollida kahel viisil. Vajuta pöidlaga kergelt pirni varrepoolse osa kolmandikku – kui see kergelt järele annab, on tegemist ideaalselt küpse viljaga. Nagu ka siis, kui pirni nuusutades talle iseloomulikku lõhna tunned.

0 kommentaari Lisa kommentaar