horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsisuturundussuhtedtestidusutlusedveebi eksklusiiv

Aprill 2019 vol 1

Toit

Pühade ­kohupiimakook
Puru tegemiseks vajad: 250g võid, 350g jahu, 75-100g suhkrut, küpsetuspulbrit, pisut soola.
Täidiseks vajad: 500g kohupiima, 5 muna, 100g suhkrut, 1 sidrun, rosinaid, kuivatatud aprikoose, 1 suurem õun.
Valmistamine: tükelda või, lisa jahu, suhkur, noa otsatäis küpsetuspulbrit ja näpi kausis puruks. Pane puru külmkappi.
Valmista kohupiimatäidis. Eralda munadel kollane, valge. Munarebud lisa kohupiimale, siis pool suhkrust, sidruni riivitud koor ja mahl, rosinad, tükeldatud aprikoosid, õunad. Sega korralikult läbi. Klopi munavalged tugevaks vahuks, poole kloppimise peal lisa ülejäänud suhkur. Munavaht sega kohupiima hulka.
Kata pann küpsetuspaberiga. Pane ca 2/3 purust ühtlaselt plaadile ja kata kohupiimaga. Peale riputa ülejäänud puru. Küpseta keskmise kuumusega ahjus 45min kuni 1 tund.
Koogi võib valmistada päev varem valmis.

Kana poolkoivad ­seene kastmes
Valmistamiseks vajad: 10 kana poolkoiba, 150g maheda maitsega seeni (võib ka sügavkülmutatuid), 200g vahukoort, 1 sibul, õli, võid, pipart, sinepit, soola.
Pruunista pannil kanakoivad. Lao ahjuvormi ja lisa soola, purustatud pipart. Vala peale keedetud vett ja pane ahju hauduma. Haki sibul, seened. Prae need kergelt võis ja õlis läbi ning lisa koibadele. Kata ahjuvorm fooliumiga. Kui koivad on juba poolpehmed, vala peale vahukoor, millesse on lisatud umbes 1,5 cm jagu sinepit. Kui kaste jääb liiga vedel, lisa veidi koores lahti klopitud jahu. Ja hauta veel pisut.
Serveerida sobib riisi ja hautatud juurviljadega.

 

0 kommentaari Lisa kommentaar