horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsisuturundussuhtedtestidusutlususutlusedveebi eksklusiiv

Aprill 2022

Palgapäevaeelne õhtusöök

Vaja läheb:
70 g kaerahelbeid
1 väike porgand
1 väike sibul
100 g ube tomatikastmes
0,5 köögiviljapuljongi kuubikut (või 1 tl muid maitseaineid, mida kapis leidub)

Lisa potti kaerahelbed, peeneks hakitud porgand ja sibul ning pool puljongikuubikut. Vala peale nii palju vett, et koostisosad oleksid kaetud, aga mitte liiga palju (~140 ml). Keeda madalal/keskmisel kuumusel umbes 6 minutit ja sega aeg-ajalt. Kui soovid, lisa veel maitse järgi soola. Vala valmis puder kaussi ning serveeri tomatikastmes ubadega.

Luksuslikud küpsised

Vaja läheb:
140 jahu
30 g maitsestamata (naturaalset) kakaopulbrit
130 g toasooja võid
100 g suhkrut
1 sl vanillisuhkrut
1 suur muna
2 sl täispiima
2 sl konjakit
80-100 g sarapuupähkleid

Täidis:
100 g tumedat šokolaadi
40 g võid
4 sl täispiima

Sega sõelutud jahu ja kakaopulber. Teises kausis vahusta või suhkrutega kohevaks. Lisa munakollane, piim ja konjak. Viimasena sega hulka jahusegu ja aseta tainas tunnikeseks külmkappi.
Vahusta munavalge. Haki sarapuupähklid ja aseta need madalasse kaussi.
Võta tainas külmast ja rulli see käte vahel väikesteks pallideks (saab 15-20 tk). Veereta iga palli munavalges ja seejärel hakitud pähklites, vajutades neid tainasse. Aseta pall võiga määritud küpsetuspaberile. Vajuta iga pall lapikuks nii, et keskele tekib lohk.
Küpseta ahjus 180 kraadi juures 12-15 minutit (sõltuvalt nende surusest) kuni küpsised on tahenenud. Ära küpsiseid üle küpseta, sest need niikuinii lähevad jahtudes kõvemaks.
Kohe, kui oled küpsised ahjust võtnud, pressi augud veel korra üle.
Täidise jaoks tükelda šokolaad ja või ning sulata vesivannil. Sega ühtlaseks, lisa piim ja sega korralikult läbi. Tõsta seejärel teelusikaga iga küpsise õõnsusesse ja lase vähemalt tund aega taheneda.

0 kommentaari Lisa kommentaar