horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

August 15 vol 1

Toit

Hapukapsasalat ­punase pipraga
Valmistamiseks vajad: 500 g hapukapsast, 1 sidrun, 1 õun, 1 suur kaun magusat punast pipart3 pead rohelist sibulat, 3 spl oliivõli, 3 spl päevalilleseemneid, soola, musta pipart, suhkrut.
Loputa sidrun kuumas vees, kuivata, riivi koor maha, mahl pigista välja. Koori õun, lõigu 8 viiluks ja piserda üle 1/2 sidruni mahlaga. Haki kapsad peenemaks, sega juurde õunalõigud. Pestud ja seemnetest puhastatud piprakaun haki, sibulapealsed lõigu rõngasteks, lisa mõlemad kapsastele kapsastele. Ülejäänud sidrunimahlasse sega oliivõli, pipar, sool ja suhkur. Kalla vaagnale asetatud kapsastele ja lase 15 minutit seista, Enne serveerimist prae päevalilleseemned rasvata pannil ja raputa salat nendega üle.

Hapukapsaruletid suitsupekiga
Valmistamiseks vajad: 300 g jahu, soola, 2 muna, 2 spl toiduõli, 75 g suitsupekki, 2 sibulat, 500 g hapukapsast, 1 tl köömneid, soola, suhkrut, 1 spl hapukoort, 1 l puljongit, 1 spl hakitud rohelist sibulat.
Sega jahu, munad, toiduõli ja sool taignaks, lase 30 min seista. Lõigu pekk ribadeks, 1/3 pane kõrvale, ülejäänu haki hästi peeneks, lisa hakitud sibulale ja prae, siis lisa hakitud kapsas ja suhkur, hauta 10 min ja sega juurde hapukoor. Rulli taignast 2 võrdset ruutu, jaota neile täidis ja keera rulli. Lõigu need 2 cm paksusteks rulettideks, aseta rasvaga määritud vormi, puista peale köömned ja pekiribad. Vala peale keev puljong, küpseta ahjus kaane alle 20, kaaneta veel 15 minutit. Serveerides raputa üle rohelise sibulaga.

Nipid

Roostevabade köögitarvete puhastamisest
Ka tootja väitel roostevabast terasest nugadele-kahvlitele tekivad roosteplekid, kui sa neid piisavalt ei loputa ega kuivata. Kui need tuvastad, hõõru plekke värskelt sibulalõiguga, loputa soojas vees, nõruta ja kuivata linase rätiga.

Keraamilise tuhatoosi puhastamisest
Salvestunud pigi hõõru maha niiske, jämedasse soola kastetud käsna või lapiga. Loputa põhjalikult, kuivata ja tuuluta.

Termose korrashoiust
Termose selles korduvalt hoitud teest või kohvist puhtaks saamiseks puista sellesse mõni supilusikatäis riisiteri, vala peale toaleige vesi ja raputa aegajalt. Pärast riisi kallamist kanalisatsiooni loputa nõu korduvalt leige veega, nõruta ja õhuta. Järgmise tarvitamiseni ära sulge korki õhukindlalt.

Uue kastruli ­„sisseõnnistamisest“
Metall-, emaileeritud või keraamilise kastruli puhul ei piisa loputamisest või ka käsnaga ülehõõrumisest. Täida kastrul külma veega, aja see keema ja lase kaane all keeda 5-10 minutit. Pärast seda nõruta, loputa ja kuivata.

Mitte-roostevabadest juurviljalõikuritest
Terasest koorimis- ja lõikumisnoad, mehaanilised hakkurid jmt, on  kasulikumad (väidetavalt) roostevabadest. Nende kokkupuutumine juurviljadega säilitab viimastes rohkem C-vitamiini. Tähtis on need pärast tarvitamist korralikult loputada ja kuivatada.

0 kommentaari Lisa kommentaar