horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

August 15 vol 2

Toit

Paprika-kodujuustupirukas
Valmistamiseks vajad: 110 g võid, 3 dl mitmevilja jahusegu, 1.5 dlkaerahelbeid, 1 dl kodujuustu, soola.
Katteks: 500 g paprikat, 100 g porrulauku, 2 dl (35%) rõõska koort, 3 dl kodujuustu, 4 muna, 3 dl riivjuustu maitsestamiseks soola, pipart, peterselli, basiilikut ja vorstirohtu.
Näpi omavahel külm või ja jahu. Lisa kaerahelbed ja kodujuust, näpuotsaga soola ning mudi kõik ühtlaseks tainaks. Suru lahtikäivasse koogivormi, torka kahvliga augud põhja ning pane külmikusse.
Puhasta paprikad, haki pisikesteks kuubikuteks ning prae pannil ühes hakitud porruga pehmeks. Maitsesta pipra ja soolaga. Klopi munad vahukoorega, lisa kodujuust, hakitud maitseroheline ja pool riivitud juustust.
Küpseta põhi eelnevalt ahjus 200 ºC juures 10 minutit. Vala siis sellele paprika-porru ning seejärel kodujuustusegu. Kõige peale puista ülejäänud riivitud juust. Küpseta 200 ºC ahjus 25–35 min.

Õuna-kohupiimakook
Valmistamiseks vajad: 1 pakk Vilma tordipulbrit, 180-200 g võid, 2 pakki Otto ricotta kohupiima, paar muna, 3 spl suhkrut, 1 tl vaniljesuhkrut, kaneeli, paras ports (umbes 400 g) kooritud ja viilutatud mahakukkunud õunapunne.
Näpi jahu ja külmkapist võetud või purutaoliseks massiks. Kata 2/3 puruga koogivormi põhi. Sega kohupiim muna ja suhkruga, lisa õunad ja maitseained ja vala ühtlase kihina jahupurule peale. Kõige pealmiseks kihiks on ülejaäänud jahupuru. Küpseta 200 kraadises kuumuses kuni ahjust hakkavad ahvatlevad lõhnad tulema ja kook on pealt kenasti pruunikas.
Soe kook jäätisega maitseb eriti hästi.

Nipid

Kitsad vaasid
Kitsad kõrged vaasid on kanged ümber minema ja katki kukkuma. Selle vältimiseks aseta vaasi põhja paras  rannakivi või tükike marmorit, mis läbipaistvas vaasis pealegi väga dekoratiivselt mõjub.

Tüütud kärbsed
Kärbsed on väsimatud, ei pea paljuks su akendel ja peegliklaasidel mustamas käia. Kui tõmbad need aegajalt üle söögiäädikas niisutatud lapiga, ei istu sinna ükski kärbes.

Mahlane praad
Saad palju mahlasema ja isuäratavama välimusega prae, kui lased liha enne ahjupistmist paariks minutiks keeva vette ja siis kuivaks tupsutad.

Küpsetised
Vaatamata sellele, et rasvatatud küpsetusplaadi enne sellele saiade-pirukate asetamist jahuga üle riputad, kipuvad need valmitena ikka sinna kinni jääma. See oht jääb tunduvalt väiksemaks ja plaati on pärast kergem puhtaks saada, kui kasutad jahu asemel kookosehelbeid. Need annavad küpsetistele üksiti ka meeldiva kookosemaitse ja -aroomi.

Mahagonmööbli ­hooldamine
Mahagonmööblile tekkinud kriime ja õnaraid on hea taastada ja silmapaistmatuks muuta, hõõrudes neid joodiga.

Veinijäägid ­sügavkülma
Ka tänapäeva veinikülluses ei maksa peost järelejäänud "pudelipõhju" kraanikaussi kallata. Parem vala need jääkuubikutevormi ja pista sügavkülma. Hea võtta, kui mõnesse kastmesse või salatisse vaja veidi veini lisada, arukast kokkuhoiust kõnelemata.

0 kommentaari Lisa kommentaar