horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

August 16 vol 2

Toit

Lillkapsakotletid
Valmistamiseks vajad: 600 g kartuleid,100 g jahu, 800 g lillkapsast, 4 spl toiduõli, 2 tl karripulb­rit, 2 sibulat, 1 munarebu, 1 spl hakitud rohelist sibulat, soola.
Keeda soolaga maitsestatud vees kartulid, vala vesi ära ja purusta, lisades 1 tl jahu, soola ja munarebu. Lillakapsas jaota õisikutest, millest 300 g blanšeeri soolatud vees, tõsta välja, purusta ja sega kartulile. Vormi 8 kotletti ja prae toiduõlis. Haki 1 sibul, kuumuta 1 spl õlis, lisa ülejäänud kapsas, veidi vett ja soola ja küpseta valmimiseni. Kastmeks haki teine sibul, kuumuta 1 spl õlis, lisa karri, 150 ml vett ja hauta 5 minutit. Paksenda jahuga, maitsesta ja hauta veel 2 minutit. Serveeri hautatud lillkapsaga, kaunistatult hakitud rohelise sibulaga.

Biskviittort jõhvikatega
Valmistamiseks vajad: 3 muna, 360 g suhkrut, 1 tl sidrunimahla, 1/2 pakki küpsetuspulbrit, 250 g jahu, 300 g külmutatud jõhvikaid, 150 g võid, 1 piparmündioksake.
Vahusta mikseriga 180 g suhkrut koos sidrunimahlaga, sega läbi jahu ja küpsetuspulber, ühenda munamassiga ja sega taignaks. Vala küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi, ja aseta 180kraadisesse ahju 40-45 minutiks. Sulata üles jõhvikad, haki külm või peeneks ja sega ülejäänud suhkruga. Suru jõhvikad puruks ja ühenda magusa võimassiga. Võta biskviit ahjust, jahuta ja lõika horisontaalselt pooleks. Alumisele määri kreem, ülemisega kata, kergelt vajutades. Hoia 1 tund külmkapis ja kaunista serveerides piparmündiga.

Nipid

Kalaleha peletamiseks
Kui keedad kala, mille spetsiifiline lõhn on eriti tugev, solksa keeduvette veidi külma piima. Keedetuna kala ei lehka ja saab pehmem ning mahlasem. Merekalades muudab see kahjutuks oletetavad bakterid, mis tingitud vee reostusest.

Kala praadimisest
Värsket kala praadides maitsesta see soolaga praadimise lõppfaasis, sest sool soodustab kalamahla eritumist praadimise käigus, mis viib sellest üksiti välja ka märgatava koguse hinnalisi vitamiine ja mineraalaineid.

Isetehtu maitsvusest
Kana- või lihapuljongisse lisa vahel mitte klassikalisi klimpe või poemakarone, vaid tee neid ise. Taignast, mis koosneb veest, võist, munast ja maitseainetest, omatahtsi määratud kuju ja suurusega. (Eriti lastepere rõõmuks!)

Kaerahelbepudru ­lisanditest
Kondenspiima võid sellesse lisada mitte sagedamini kui kord nädalas, et mitte kahjustada hammaste ja soolestiku tervist. Kõige tervislikum lisand igale helbepudrule on idud, mida võid ise „toota”!

Ingveriteest
Kõige maitsvam ja aromaatsem on tee, millesse riivid toorest ingverijuurt. Gurmaanina katseta marineeritud ingveriga või mädarõikajuure peenikese, kooritud otsaga.

0 kommentaari Lisa kommentaar