horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

August 16 vol 3

Toit

Kanašnitsel kartulitega
Valmistamiseks vajad: 800 g kanafileed, 4 muna, 1,5 kl riivleiba, 2 küüslauguküünt, 1/2 kl jahu, 4 spl toiduõli, 1 kg kartuleid, 1/2 sidrunit, 30 g peekonit, 3 kl maitsestamata jogurtit, soola, musta pipart, maitserohelist.
Lõigu kanafilee 1 cm paksusteks tükkideks, maitsesta ja klopi läbi. Hõõru üle pressitud küüslauguga ja lase 10 minutit seista seista. Siis kasta mõlemalt küljelt lahtiklopitud munasse, paneeri riivleivaga nii, et mõlemad küljed oleksid sellega võimalikult hästi kaetud. Prae õlis pruuniks ja lase salvrätil liigne rasv välja nõrguda. Serveeri sidruniviilude, keedetud kartulite ja porganditega, ülevalatult jogurtiga. Puista peale praetud peekoniribad ja kaunista maitserohelisega.

Juurviljaraguu kanafileega
Valmistamiseks vajad: 6 kartulit, 2 porgandit, 2 sellerivart, 2 sibulat, 2 spl tomatipastat, 4 spl 20 % hapukoort, 1 tl karrit, 3 spl riivsaia, 30 g kõva riivjuustu, 400 g kanafileed, 3 küüslauguküünt, 3 spl toiduõli, soola, musta pipart.
Hõõru kanafilee sisse soola, pipra, karri ja peeneks hakitud küüslauguga ja lase 10 minutit seista. Puhasta sibul ja porgand, prae õlis kuldseks. Lisa kanafilee, tükkideks lõigutud kartulid ja sellerivarred. Maitsesta soola ja pipraga ning tõsta pottidesse. Sega tomatipasta ja hapukoor, lisa solks külma vett. Igasse serveerimispotti lisa 2 spl seda sousti. Peale puista igale riivsaiaga segatud riivjuust ja küpseta 200kraadises ahjus 50 minutit. Enne serveerimist lase kaante all 20 minutit haududa.

Nipid

Taigna ümberpaigutamisest
Mida õhemaks taigen on rullitud, seda raskem on seda plaadile tõsta nii, et ei rebeneks. Selle vältimiseks raputa taigna pind kergelt jahuga üle, keera see  ümber taignarulli ja plaadile asetades taas lahti.

Pärmitaigna kerkimisest
See kerkib kiiremini ja ühtlasemalt, kui vajutad taignasse vajaliku hulga seest õõnsaid makarone – üksteisest võrdsesse kaugusse.

Jahu sõelumisest
Olgu su hoiupaik nii kuiv ja õhurikas kui tahes, seistes vajub jahu ikka tihkemaks, sestap sõelu see enne millise tahes taigna valmistamist hoolega läbi. Sellega väldid tompe ja rikastad jahu hapnikuga, mille tulemusena saab taigen õhulisem ja kerkib ühtlasemalt.

Tordipõhja jahutamisest
Kui tordipõhi või keeks on küpseks saanud, ära jäta seda vormi jahtuma, vaid tõsta kohe pabersalvrätile. Jahtudes tõmbub see siis vähem kokku ja säilitab paremini õhulisuse.

Pärmitaigna töötlemisest
Kui suurt kogust pärmitaigent tuleb väiksemate pirukate vormimiseks osadeks jaotada, ei kleepu see käte külge, kui kastad käsi aegajalt mitte jahusse, vaid määrid neid vähese toiduõliga. Nii säilib paremini ka taigna algne kvaliteet – sellesse ei lisandu liigset jahu.

0 kommentaari Lisa kommentaar