horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsisuturundussuhtedtestidusutlususutlusedveebi eksklusiiv

August 2019

Toit

Kurgisalat
Vaja läheb: 1kg kurke, 1sl soola,1sl suhkrut, 2 küüslaugu küünt, 1-2 sibulat, 1 kuhjaga sl. tilli, 1/3tl pipart.
Valmistamine: pestud kurgid koorida ja viilutada, lisada kõik maitseained, segada. Lasta seista 24 tundi. Tõsta kurgid eelkuumutatud purkidesse. Purgid panna kuuma veega täidetud potti ja kuumutada 80 kraadi juures 20 minutit. Sulgeda õhukindlalt.

Aedoa salat Hoidis talveks
Vaja läheb: 1kg aedoa kaunu, 1,5kg tomateid, 0,8kg sibulaid, 1 klaas õli, 2sl soola, 1,5sl 30% äädikat, 100g suhkrut, pipart, kaneeli, küüslauku.
Võib panna ka paprikat, porgandit.
Valmistamine: kuumutada õlis tükeldatud sibul klaasjaks. Siis lisada purustatud tomatid ( tomatid koorida hoides neid eelnevalt veidi keevas vees, siis eraldub koor kergesti). Keema hakates panna tükeldatud aedoa kaunad (ca 3cm pikkused). Võib kasutada ka valmis aedube või ka põldube. Viimased keeta eelnevalt kergelt läbi. Kõik ülejäänu lisada keemise lõpus. Keeta madalal kuumusel. Aega kulub ca 1 tund kuni kaunad on pehmed ja segu on muutnud värvi. Valmis salat panna eelkuumutatud purkidesse ja sulgeda õhukindlalt.
Salat sobib lihatoitude ja pastaroogade juurde.

Noored soolaga keedetud põldoad
Valmistamine: eelnevalt pestud põldoa kaunad valada üle külma veega nii, et nad oleks kaetud. Keeduvette lisada soola 1kg kaunade kohta 1sl. Maitsestamiseks võib panna keeduvette tillivarsi. Keeta keskmisel kuumusel 30-50 minutit. Aeg sõltub ubade küpsusastmest. Oad on valmis, kui kaunad on oliivrohelist värvi ja seemned kaunas on parajalt pehmed. Kui oad pole paraja soolasusega, lisada keeduvette veel soola ja hoida peale keetmist ube veel mõni aeg keeduvees. Seejärel kurnata. Süüa ube kas koheselt või jahtununa.

0 kommentaari Lisa kommentaar