horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsisuturundussuhtedtestidusutlususutlusedveebi eksklusiiv

August 2020

Toit

Suvikõrvitsa-­kitsejuustu risoto

3-4 sl õli
2 väikest šalottsibulat või 1 keskmine punane sibul
250 g suvikõrvitsat
0,5 tl kurkumit
200 g Arborio risotoriisi
2 dl kuiva valget veini
u 1,5-2 l kuuma köögiviljapuljongit
30 g võid
50-100 g parmesani juustu
50 g pehmet kitsejuustu
veidi värskelt jahvatatud musta pipart

Haki sibul ning puhasta suvikõrvits ja lõika see kuubikuteks. Pane poti põhja õli ja kuumuta selles kiirelt läbi sibul, suvikõrvitsakuubikud, kurkum ja risotoriis, lisades need järjepanu patta. Lisa valge vein ja keeda maha.
Säti pliit keskmisele kuumusele ja hakka vähe­haaval lisama kuuma puljongit, samal ajal risotot vaikselt ja pidevalt segades.
Kontrolli vahepeal riisi küpsust. Lõpeta puljongi lisamine siis, kui risoto tekstuur on kreemjas ja riis peaaegu küps. Lõpuks sega hulka või ja riivitud parmesani juust. Juustu kogus vali vastavalt sellele, kui juustust risotot soovid.
Serveerides puista pinnale pehmet kitsejuustu ja jahvata peale musta pipart.


Tomati-juustu pasta pallidega

500 g püreestatud tomateid
2 pehmemat keskmist tomatit
300 g köögivilja- või lihapalle
150 g makarone
100 g riivjuustu
soola ja pipart
muid omale meelepäraseid vürtse

Pane makaronid keema. Samal ajal kuumuta suuremal pannil keskmisel kuumusel tomati­püreed. Koori tomatid ja lõika need väiksemateks tükkideks ning lisa pannile. Kui makaronid on keedetud, lisa need koos köögivilja- või lihapallidega pannile. Maitsesta ning lase veidi soojeneda. Lisa riivjuust ja sega, kuni juust on sulanud. Serveeri koheselt.

0 kommentaari Lisa kommentaar