horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsisuturundussuhtedtestidusutlususutlusedveebi eksklusiiv

August 2021

Toit

Riisipuder ­vaarikatega
Vaja läheb: 2,5 dl pudruriisi, 7,5 dl piima, 45 g vaniljekastmepulbrit, 400 g vaarikaid, 2 sl tuhksuhkrut. Riisi keetmiseks vett ja soola.
Valmistamine: Kui keedad 2,5dl riisi, siis mõõda selleks 5dl vett ning lisa soola ja keeda, kuni vesi on suuremalt jaolt riisi sisse imendunud. Lisa sellele 2/3 piima koguses ja lase segul madalal tulel seda aeg-ajalt segades umbes 10 minutit keeda. Vispelda vaniljekastmepulper ülejäänud külma piimaga ühtlaseks ning lisa potti ja sega korralikult läbi. Kuumuta putru madalal tulel aeg-ajalt segades veel 10 minutit, kuni see on kreemjas, lisades vajadusel veidi vett või piima. Võta puder tulelt ja lase 5 minutit kaane all haududa. Serveeri putru koos vaarikatega ning raputa peale tuhksuhkrut.

Kodune letšo
Vaja läheb: 800 g tomateid, 700g paprikat, 3-5 progandit, 500 g sibulat, soovi korral 1 tšillipipar, küüslauk, 0,5 dl õli, 2 tl äädikat 30%, 1-2 tl soola, 0,5 tl musta pipart, 5 spl suhkurt.
Valmistamine: Haki sibulad ja küüslauk, kuumuta poti põhjas õlis mõned minutid. Lisa tükeldatud paprikad ja porgand ning kuumuta veel 2–3 minutit. Tükelda tomatid ja tšilli. Lisa potti ja hauta 20–30 minutit. Maitsesta vähese soola, pipra ja suhkruga, lisa ka äädikas. Maitse ja maitsesta vajadusel veel soola, suhkru või äädikaga. Tõsta eelkuumutatud purkidesse ja kaaneta.

0 kommentaari Lisa kommentaar