horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsisuturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

Detsember 14 vol 1

Toit

Seene/juurviljanapoleonikook
Valmistamiseks vajad: 1 keskmine kapsapea, 2 muna, 150 ml õlut, 100 g jahu, 150 g majoneesi, 350 g šampinjone, 3 porgandit, 3 sibulat, toiduõli, soola, musta pipart, näputäis karrit, rohelist peterselli.
Glasuuriks sega kausis jahu, õlu, lahtiklopitud munad ja sool/pipar. Eemalda kapsalt 12 lehte ja kopi lõikelaual lamedaks. Kasta glasuurisse ja prae õlis mõlemalt küljelt. Haki porgandid ja sibulad peeneks, seened õhukesteks liistakuteks. Sega ja prae õlis. Aseta vaagnale kapsaleht, määri majoneesiga, siis pane kiht porgandisibulasegu – nii ka järgmised kihid, pealmiseks kapsaleht. Vajuta kergelt, jahuta ja lase külmkapis 2 tundi seista. Serveerides kaunista karri ja hakitud peterselliga.

Suupiste ­mereandidest
(4 portsjoni) valmistamiseks vajad: 4 lestafileed, sidrunimahla, 200 g külmutatud spinatit, 100 g kooritud krevette, 2 sibulat, veidi võid, 150 ml soovikohast puljongit, 3 spl laimimahla, toiduõli, jahvatatud ingverit ja tšillipipart, soola, maitserohelist.
Piserda lestafileed üle sidrunimahla, soola ja tšillipipraga. Aja pannil õli kummaks ja sulata selles spinat. Jaota see võrdselt fileedele, siis krevetid ja keera rulli. Haki sibulad ja prae võis, vala juurde puljong ja kuumuta. Pane sellesse lestarullid, keeda 10 minutit ja tõsta välja. Lisa puljongile laimimahl, lase korraks keema tõusta, maitsesta soola, ingveri ja tšilliga. Serveeri rullid kastmes või eraldi, kaunistatuna sidrunilõikude ja hakitud tilliga.

Nipid

Kotletitaigna ­valmistamisest
Ära pane sellesse terveid mune, vaid ainult rebud. Munavalge kalgendub kiiresti, surudes liha kokku ja sellega ka välja tema mahla, nii et kotletid saavad liiga kuivad (eriti niigi kuiva ja rasvavaese linnu- ja kalaliha puhul).

Oma „firmavõi“ ­valmistamisest
Lase tavaline mage või soojas kohas pehmeneda ja lisa sellele (hoolikalt segades) mida iganes: hakitud maitserohelist, seeni, kuivatatud puuvilju, peenestatud kilu- või lõhefileed jne. Keera fooliumisse ja lase korraks läbi külmuda. Saad meelepärase kattega maitsvad võileivad üksiti ka kiiremini valmis!

Õuntest salatites
Õuna sobib lisada praktiliselt kõikidele salatitele, ja soovitav just riivitud kujul. See lisab mahlasust ja toob paremini esile salati koostisainete aroomid. Ka toimib õun regulaatorina: sai kapsa-juurviljasalat liiga hapu või soolane üle – riivi juurde magus õun; on puuviljasalat liiga magus-lääge, lisa haput õuna.

Jahukoide ­peletamisest
Kuna need satikad on võimelised tungima ka metallpurkidesse, hoia köögikapis kimp kuivatatud lavendliõisi või mõni küüs küüslauku, mida aegajalt kahvliga torgi, et selle iseloomulikku lõhna intensiivistada.

Torditaigna ­valmistamisest
Kui su retsept näeb sellesse ette keefiri või hapupiima, aga su külmutuskapis seda pole, lisa klaasile piimale 1 spl sidrunimahla, sega hoolikalt ja lase mõni minut seista – keefiri asendaja on valmis!

0 kommentaari Lisa kommentaar