horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

Detsember 15 vol 1

Toit

Kanapraad juurviljaga
Valmistamiseks vajad: 800 g kanafileed, 5 sibulat, 4 porgandit, 3 baklažaani, 4 paprikat, 5 tomatit, 4 küüslauguküünt,, 1 tšilli, toiduõli, soola, maitserohelist.
Kõik juurviljad ja liha loputa üle, nõruta võrdlemisi kuivaks ja tükelda. Prae kanafilee õlis tasasel tulel pehmeks. Maitsesta soolaga, lisa hakitud sibul ja prae liha kuldse koorikuni. Tõsta kõrvale ja prae porgandid pehmeks, lisa baklažaanid, hauta veel 5 minutit, siis koos juurdelisatud paprikaga 2-3 minutit. ja maitsesta soolaga. Lisa tomatid ja rihi tuli ägedamaks, et juurvili ei hapneks ja sellest auruks välja liigne niiskus. Lõpuks lisa hakitud maitseroheline, küüslauk ja tšilli ning prae veel 5 minutit. Tõsta juurde kana, sega ja kuumenda korraks läbi. Valmis!

Tatrateftelid seentega
Valmistamiseks vajad: 3/4 kl tatratangu, 600-700 g šampinjone, 2 sibulat, 1 tl kartulitärklist, 1 spl tomatipastat 1 kl lihapuljongit, 1 muna, toiduõli, maitserohelist, soola, rohelist salatit ja tilli.
Keeda tatratangud pudruks, šampinjonid ja sibulad haki peeneks ja prae need pannil läbi väheses õlis. Siis lase viimased läbi hakkmasina ja sega kokku tatrapudruga. Lisa tärklis, muna, peeneks hakitud till ja sool ning sega ühtlaseks massiks. Vormi sellest võrdse suurusega teftelid, aseta küpsetusvormi ja vala üle lihapuljongist ja tomatipastast kokku segatud kastmega. Küpseta kaane all 180 kraadi juures 30-35 minutit. Serveerides „vooderda“ taldrikud rohelise lehtsalatiga.

Nipid

Küpsetusnõude ­plussidest ja ­miinustest
¤ Keraamiline
Soojeneb aeglaselt, aga juhib soojust ühtlaselt, nii ei roog hästi läbi küpseb. Hea variant ahjuvormide, suflee ja pudingite valmistamiseks. Miinus: poorne faktuur imab ajapikku niiskust ja hakkab sisekülgedelt purunema.

¤ Klaasist
Taigen selles küpseb ühtlaselt. Sobib eriti õrnade biskviitide valmistamiseks, sest läbi klaasseinte on hea määrata küpsuse astet. Miinus: muutub ajaga aina hapramaks temperatuuri kiire tõusu ja langemise vaheldumise pärast.

¤ Silikoonist
Piisab, kui selle enne küpsetamist korraks õliga üle määrid ja küpsetise väljavõtmiseks keerad nõu lihtsalt kummuli. Selles õnnestuvad hästi pirukad, keeksid ja küpsised. Miinus: kõrgetes temperatuurides kaotab peagi vormi.

¤ Alumiiniumist
Kaalult kerge käsitseda, aga põhi peaks paksem olema, et küpsetis põhja ei kõrbeks. Sobib ideaalselt tortide ja pirukate küpsetamiseks. Miinus: Kõrgete temperatuuride puhul võib vormist välja minna.

¤ Terasest
Peegedava pinnaga nõu on kergem puhastada, matt kannatab paremini välja lööke. Ideaalne keekside, pirukate ja biskviitide valmistamiseks. Miinus: küpsetis võib kergesti kõrbema minna, sestap vajab õlitamist enne iga küpsetamist.

0 kommentaari Lisa kommentaar