horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

Detsember 15 vol 2

Toit

Mahlane ­loomaliharulaad
Valmistamiseks vajad: 800 g loomalihafileed, rohelist peterselli, 1 väike sibul, soola, musta pipart, 2 magushaput õuna, 6 tk kuragaad, 100 g kõvemat juustu.
Lõika lihatükk keskelt pikuti pooleks, aga nii, et pooled jääksid ühendusse (nagu avatud raamat), kata kilega ja haamerda ühtlaseks, võimalikult õhukeseks ning maitsesta soola ja pipraga. Haki sibul, õunad, (enne 10 minutit leotatud) kuragaa ja petersell ühtlaselt peeneks, sega ja puista lihale, kõige peale riivi juust. Vajuta pooled kokku, seo praeniidiga ja paki kahekordsesse fooliumisse. Küpseta 180kraadises ahjus tund ja 10 minutit. Eemalda foolium ja küpseta veel 15 minutit. Serveeri mõistagi ristlõikudena.

Jõulustruudel austria moodi
Valmistamiseks vajad: 400 g lehttaigent, 2-3 magushaput õuna, 1 muna, 1/2 kl kreekapähklipuru, 2 spl suhkrut, 1/2 tl kaneelipulbrit, toiduõli.
Rulli taigen õhukeseks leheks (soovitavalt ühes suunas, siis saab struudel maksimaalselt krõbe). Täidiseks vabasta õunad südamikest, ära koori, ja haki võimalikult väikesteks tükkideks. Kreekapähklituumad haamerda suhteliselt jämedaks puruks. Sega, lisa suhkur ja kaneelipulber ning sega uuesti. Saadud täidis määri taignalehele võimalikult ühtlase kihina ja keera ettevaatlikult rulliks. Määri plaat või ahjuvorm toiduõliga, tõsta struudel sellele. Pintselda üle hästi lahti klopitud (mitte vahustatud!) munaga jaküpseta 160kraadises ahjus pruuni koorikuni. Enne serveerimist lase veidi jahtuda.

Nipid

Heeringapakenditest õliga
Võimalik, et kõik su võõrustatavatest pole õlifännid. Nõruta siis iseloomulikest õlipakenditest välja liigne õli, lõigu salateid tehes juurde (võimalikult peente ratastena) paras kogus sibulat, lisa soja-kastet ja veidi äädikat – tulemus on enamasti nö kindla peale minek!

Köögimööbli ­plastikkattest
Asetad liiga kuuma sisu või põhjaga nõu plastikust köögikapile või -lauale ja tõded, et see kummub, kata pind valge (arvuti)paberiga, triigi korraks kuuma triikrauaga, seejärel jahedamaga, aeglaselt ja sujuvalt, kuni näed, et kette endine siledus on taastunud. Igaks juhuks aseta sellele kohale veel mõneks ajaks külmas vees niisutatud köögirätt.

Kalalõhna eemaldamisest
Nii soola- kui värske kala iseloomuliku lõhna eemaldad plastkarbist, klaas- või fajanssnõust hõlpsasti ja jäägitult, kui pesed seda sooja veega, millesse lisad natuke kas sinepipulbrit või millist tahes käepärast tuubisinepit. Pärast mida mõistagi nõu sooja, siis külma veega üle loputades ja kuivatades.

Panni puhastamisest
Kui oled (ahju)panni praadimisest/küpsetamisest kõvasti sisse kõrvetanud, puhasta sellelt rasva jm küpsetamisjäägid esmalt niiske pabersalvrätiga, siis lase liguneda toasoojas vees. Alles siis, kui kõik liigne on lahti ligunenud, pese käsna ja vastava pesemisvahendiga küllalt kuumas vees, loputa jahedamaga, nõruta ja hõõru pabersalvrätiga kuivaks.

0 kommentaari Lisa kommentaar