horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsisuturundussuhtedtestidusutlususutlusedveebi eksklusiiv

Detsember 2018 vol 1

Toit

Värske tursk juurviljadega
Valmistamiseks vajad: 2 võrdse suurusega turska,
1 porgand, à 1 oks peterselli ja tilli, 2 spl konservherneid,
1 punane paprika,1 spl võid, soola,
musta pipart, toiduõli.
Roogi kalad, loputa ja nõruta, tee ühele küljele
ca 1 cm sügavused ristlõiked. Määri fooliumileht
toiduõliga, aseta kalad sellele. Nõruta konservherned,
lõigu puhastatud porgand ja paprika
peenteks ribadeks, ja aseta need läbisegi kaladele,
mõned juurviljaribad lõigetesse surutult. Herned
jäta ootele, mähi kalad uuesti kinni ja küpseta
15 minutit 180kraadiseks eelkuumendatud
ahjus. Siis ava foolium, maitsesta kalad soola ja
pipraga ja küpseta veel 10 minutit samas temperatuuris.
Serveerides tõsta kalad tervikuna vaagnale,
puistates peale hakitud peterselli ja tilli, segamini
konservhernestega.

Heik tomatipastaga
Valmistamiseks vajad: 500 g külmutatud heigifileed,
à 1 porgand, sidrun ja sibul, 2 erinevat värvi
paprikat, à 2 spl tomatipastat ja toiduõli, 3 spl
jahu, soola, maitserohelist.
Sulata heik lahti, kuivata pabersalvrätiga,
hõõru soolaga üle ja lõigu võrdseteks tükkideks.
Pööra neid jahus ja prae 1 spl õlis mõlemalt
poolt kuldpruuniks.
Lõigu sibul poolratasteks, paprikad ribadeks
ja prae need igast küljest üle õliga määritud
pannil. Pooles klaasis vees lahusta jahu ja tomatipasta,
vala juurviljadele ja sega läbi. Tasaseks
rihitud kuumuses hauta neid kaane all 15
minutit. Serveerimisnõusse vala kõigepealt
praemarinaad, siis aseta kalatükid, piserda
peale sidrunimahl ja riputa üle hakitud maitserohelisega.

Nipid

Õrna pesu pesemisest
Peenest pitsist kardinad, linikud ja rõivaesemed
paiguta enne pesumasimasse panemist näit padjapüüri
või selleks spetsiaalselt õmmeldud valgest
linasest kotti. Nii väldid pesu rebenemist,
esemete mõõdud säilivad paremini ja hiljem on
neid kergem ka triikida.

Punase ja sinise pesu loputamisest
Erepunasest ja -sinisest materjalist rõivaesemed
säilitavad oma erksuse pikemaks, kui lisad nende
loputusvette tavalist söögisoodat (1 tl 1 liitri
vee kohta, enne hoolikalt lahustades). Kahvatupunaste
ja helesiniste rõivaste loputusvette tilguta
veidi 30protsendilist äädikat, õrnroosade
omasse samal moel nuuskpiiritust.

Pruuni variatsioonide käitlemisest
Kahvatupruuni, beeži ja kreemikarva toonides
rõivaid on oluline pärast pesemist värskendada,
et need kiiresti nagu luitunuiks ei muutuks.
Selleks sobib kõige paremini tavaline
must tee – sellises kanguses, nagu seda tavaliselt
juuakse. On su maitse tee kanguse osas tavatu,
katseta enne kogu pesu töötlemist näit
mõne vööotsakese, sisetasku või säilinud proovilapiga.

Tülli pesemisest
Valged tüllkardinad saad säravvalgeks ja õhulisemaks,
kui lisad loputusveele 1-2 spl 30protsendilist
äädikat, 1 spl küpsetuspulbrit ja sortsu sidrunimahla

0 kommentaari Lisa kommentaar