horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsisuturundussuhtedtestidusutlususutlusedveebi eksklusiiv

Detsember 2019

Toit

Hautatud metskitse ­liha seentega
Vaja läheb: 700g metskitse liha, 200g seeni (värskeid või soolatuid), 2 suurt sibulat, veidi porrut, 1 paprika, 2 tomatit, purustatud musta pipart, soola, hapu-või rõõska koort (soovi korral), õli.
Valmistamine: Tükelda liha, pruunista see pannil õlis ja vala hautamispotti. Tükelda sibul, porru, paprika, tomat, samuti eelnevalt leotatud soolaseened. Prae sibul ja porru pannil klaasjaks, lisa seened, siis paprika ja lõpuks tomatid. Hauta veidi kaane all ja vala potti. Lisa soola pipart ja keeva vett kuni kõik potis olev on kaetud. Hauta kaane all madalal kuumusel kuni liha on pehme. Kui soovid kastet sega veidi jahu rõõsa koorega ja vala segades segule. Hauta veel kuni 10 minutit. Sobib serveerida kartulite ja toorsalatiga.

Porgandikook
Vaja läheb: 2dl õli, 3dl suhkrut, 4dl riivitud porgandit, 3 muna, 4dl jahu, 1tl küpsetuspulbrit, 0,5tl soodat, 1tl kaneeli, 1dl purustatud kreeka pähkleid, veidi soola.
Valmistamine: klopi munad suhkruga lahti, lisa õli, porgandid, sool. Sega läbi ja siis lisa küpsetuspulbri, sooda ja kaneeliga segatud jahu ning pähklid. Valmis tainas pane küpsetuspaberiga kaetud vormi. Küpseta 200 kraadi juures umbes 40 minutit. Jahuta, siis lõika pooleks ja pane vahele õuna või muud meelepärast moosi.

0 kommentaari Lisa kommentaar