horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsisuturundussuhtedtestidusutlususutlusedveebi eksklusiiv

Detsember 2020

Toit

Inglise jõulukeeks (retsept 2011 aasta Õhtulehest)
Vaja läheb: 190 g võid, 150 g suhkrut, 4 muna, 240 g jahu, 400 g erinevaid kuivatatud puuvilju (vali erinevat värvi), 1tl küpsetuspulbrit, 1dl konjakit või likööri, 1tl sidruni või apelsini riivitud koort, pisut soola. Soovi korral 100 g pähkleid ja 2-3 sm ingveri juurt.
Valmistamine: kuivatatud puuviljad tükelda ja pane 24 tunniks maitsestuma alkoholi. Taina tegemisel vahusta toa soe või suhkruga, lisa ükshaaval munakollased, siis riivitud apelsini / sidruni koor, ka ingver. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ning seejärel kuivatatud puuviljad. Lõpuks sega hulka vahtu klopitud munavalged. Küpsetamiseks sobib 1,5 liitrine keeksivorm. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Küpseta 150 kraadi juures 1 tund ja veidi enam. Jahuta keeks ja mässi fooliumisse. Säilita jahedas kuni kaks nädalat.

Porgandi-riisikoogid
Vaja läheb: 4 porgandit, 1dl piima, 2dl külma riisihelbeputru ( hommikusöögist järele jäänud) 1 sibul, 2 muna, soola, tilli, õli praadimiseks.
Valmistamine: Riivi porgandid peene riiviga. Haki sibul võimalikult peeneks. Sega puder piimaga, lisa porgand ja sibul ja lahti klopitud munad. Kui tainas tundub vedel, lisa veidi tärklist. Küpseta madalal kuumusel väikesed koogid. Serveeri maitserohelisega jogurtikastme ja rohelise salatiga.


0 kommentaari Lisa kommentaar