horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsisuturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

Jaanuar 15 vol 1

Toit

Kalakotletid ­seenetäidisega
6 portsjoni valmistamiseks vajad: 500 g tursa-  või heigifileed, 100 g saia, 2 sibulat, 100 g šampinjone, 5-6 spl toiduõli, maitseaineid, soola, riivsaia.
Aja kalafilee läbi hakkmasina. Haki pool sibulast võimalikult peeneks ja prae 1 spl toiduõlis. Lase kooritud saial 10-15 minutit vees liguneda, vajuta kuivaks ja sega kalafilee ja praetud sibulaga. Maitsesta. Haki šampinjonid hästi peeneks. Prae 1 spl toiduõlis ülejäänud sibul, lisa seened ja prae veel 5-7 minutit. Maitsesta. Vormi kalamassist koogid ja pane igaühe keskele seenetäidist, aseta teine kook peale ja sulge servad. Pööra riivsaias ja prae mõlemalt küljelt kuldpruuniks. (NB! - võid täidiseks tarvitada ka näiteks külmutatud puravikulisi või soolaseni.)

Lõhekotletid juustuga
8 portsjoni valmistamiseks vajad: 700 g kartuleid, 900 g lõhefileed, 300 ml piima, 100 g spinatit, 50 g salatisibulat, 1/2 sidruni koor, 75 g kodujuustu, 1 spl majoneesi, 2 muna, 50 g jahu, riivsaia, toiduõli, soola ja maitseaineid.
Koori kartulid ja keeda. Vala kalafilee piimaga üle, kuumuta ja keeda tasasel tulel 3-4 minutit. Tõsta tulelt, kata kaanega ja jäta 10 minutiks hauduma, siis tõsta välja ja lase jahtuda. Kartulid koos spinati, sidrunikoore, sibula ja kodujuustuga aja läbi hakkmasina. Tükelda lõhefilee ja sega kartulimassiga, maitsesta, lisa majonees ja maitseained ning sega taas. Klopi munad vahule, vormi kotletid, pööra neid munas, jahus ja riivsaias ja pane 1 tunniks külmutuskappi. Siis prae mõlemalt küljelt kuldpruuniks.

Nipid

Värvitud seinte ­pesemisest
Värvitud seinu pese alati ülalt alla. Sõltumata sellest, millele pesemisvahendi tarvitamisjuhend osutab, on alati loogiline oht, et alt-üles pestes iseloomulikud triibud enesest kuivades taas märku annavad.

Valge nahrõiva puha­stamisest
Hõõru määrdunud kohad üle seebilahusesse kastetud käsnaga. Lase veidi aega seista ja tõmba seebijäägid maha puhta, niisutatud käsnaga.

Kašmiirsallist
Kui see ka pestult ebameeldivalt lehkama jääb, hoia seda 3-5 minutit äädikalahuses (1 liitri vee kohta 1 tl äädikat), seejärel loputa villasele kangale mäöäratud pesupehmendajas, nõruta ja tuuluta.

Kohvipaksu ­kasutegurist
Kohvipaksu ja vedela seebi lahusega (suhtes 1:1) eemaldad rasva või selle kõrbemise jäägid kastrulite välispinnalt, sibula-, küüslauguleha jne nende sisepinnalt. Ka lehkavad käed saad puhtaks kohvipaksuga hõõrudes, misjärel loputa käsi leige veega ja kreemita.

Siidkatete ­hooldamisest
Siidkiuga paksude kardinate, diivani- ja voodikatete tuhmumise puhul hõõru need üle käsnaga, mis immutatud paksu kisselli taolise massiga (3-4 spl tärklis 1 liitri vee kohta). Kuivata õhurikkas kohas, klopi lahti, harja ja tuuluta.

0 kommentaari Lisa kommentaar