horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsisuturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

Jaanuar 15 vol 2

Toit

Küüslaugusupp
Valmistamiseks vajad: 200 g väherasvast suitsuliha, 3 muna, 1 suur pea küüslauku (6-7 prisket küünt), 2-3 keskmist (muredamat sorti) kartulit, rukkileiva kuivikukuubikuid, soola, pipart, maitserohelist.
Koori kartulid ja lõigu kuubikuteks, liha peenteks ribadeks. Aja vesi keema, pane vette ja keeda umbes 20 minutit. Puhasta küüslauguküüned ja pressi läbi. Paar minutit enne kartuli/liha keetmise lõppu lisa sool, maitseained ja läbipressitud küüslauk. Tõsta kastrul tulelt ja lase leiguseni maha jahtuda. Klopi munad lahti ja sega supisse – nii, et munamass ei kalgenduks. Kuumuta uuesti keemiseni, sega ja tõsta kohe tulelt. Serveeri portsjonitena, pannes igasse taldrikusse kuivikukuubikuid ja hakitud maitserohelist.

Seene- ja õunasalat
Valmistamiseks vajad: 2 muna, 300 g õunu, 1 spl sidrunimahla. 200 g mahedamat paprikat, 200 g tomateid, 100 g rohelist sellerit, 100 g kivideta oliive, 200 g marineeritud seeni, 200 g majoneesi, soola, musta pipart.
Keeda munad kõvaks, jahuta külmas vees, koori ja haki peeneks. Pese ja kuivata õunad, eemalda südamikud, lõigu väikesteks kuubikuteks ja piserda üle sidrunimahlaga. Seemnetest ja säsist puhastatud paprikad lõigu kuubikuteks, tomatid viiludeks. Haki roheline seller, oliivid lõika pooleks. Seened lase sõelal nõrguda, suured seened lõigu ühtlasteks viiludeks või tükkideks. Sega kõik koostisained läbi, maitsesta soola ja pipraga, vala peale majonees ja sega uuesti. Enne serveerimist lase 10-15 minutit imbuda.

Nipid

Õunte värskendamisest
Kui õunad on mitte mädamärkidega, vaid lihtsalt veidi tohletanud moega, hoia neid mõni tund võimalikult külmas vees – õunad on taas nagu „uued“!

Kalakotlettidest
Väherasvasest kalast kotletid saavad mahlasemad, kui ajad peale kala läbi hakkmasina ka veidi magedat pekki või võid (100 g 1 kilo kala kohta).

Küüslaugu-, sibula- ja seenesuppidest
Kui lisad neile vahetult enne valmimist veidi sulatatud juustu ja/või peotäie riisi, saavad need (vastavalt juustusordile) aromaatsemad ja tummisemad.

Piimaboršist
Saad huvitava ja omapärase maitsega borši, kui keedad juurvilju piima ja vee lahuses (suhtes 2:1).

Sellerijuure “roostest”
Kui kasutad sellerjuurt suppide või salatite valmistamiseks, ei tõmbu see „roostesse“, kui piserdad selle kohe pärast puhastamist/hakkimist kergelt üle sidrunimahla või sidrunihappe lahusega.

Sette eemaldamisest
Kastrulid ja teekannud saad pruunist settest jäägitult puhtaks ja uuesti läikima, kui keedad neis värskeid õunakoori 20-30 minutit.

0 kommentaari Lisa kommentaar