horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

Jaanuar 16 vol 1

Toit

Tomati(õuna)supp paprikaga
Valmistamiseks vajad:1 kg tomateid, 1 suur, teravam paprka, 1 hispaania kurk, 3-4 küüslauguküünt, 2 tl õuna- või punast veiniäädikat, 4 spl oliivõli, soola, musta pipart. Täienduseks: 100 g suitsu-. 200 g fetajuustu, basiilikut.
Lõigu kooritud kurk kuubikuteks, samuti seemnetest puhastatud paprika. Hoia tomateid 1-3 minutit keema aetud, seejärel kasta kontrastselt külmas vees, vabastamaks neid kilest ja lõikamaks väikesteks kuubikuteks. Pressi küüslauk, sega kurk, paprika, tomat, küüslauk, äädikas ja oliivõli ning vahusta nuimiksris ühtlaseks massks. Maitsetsa soola ja musta pipraga, lase külmkapis sesta 1 tund. Serveerides haki taldrikutesse vorst, juust/ud ja maitseroheline, vastavalt võõrustatavate eelistustele.

Krabipulgad ­tomatitega
Valmistamiseks vajad: 200 g külmutatud krabipulki, 1 kõvaks keedetud muna,150 g soovikohast kõva juustu, 2 küüslauguküünt, majoneesi, soola, oliivõli, jahvatatud musta pipart.
Haki krabipulgad ja sega hästi pressitud küüslauguga. Riivi keskmise jämedusega riivil juust, haki või riivi kooritud muna ning sega juurde krabipulkadele ja küüslaugule, lisades maitsekohaselt majoneesi, soola ja musta pipart. Lõika tomatitelt maha oksapoolne sõõr, uurista valja sisu ja täida tühik krabiseguga. Aseta sellega täidetud tomatid õliga määritud ahjuvormi ja küpseta 180 kraadis ca 5 minutit – kuni neid kattev juust sulab ja üle tomatite valgub Võid serveerida nii kuuma kui külma suupistena.

Nipid

Toiduainete värskuse säilitamisest
Külmutuskappi asetades pane keedetud lihatooted, kala, roheline salat, till, petersell ja sibul mitte plastkottidesse, vaid mähi pärgamendilehtedesse, pakke mitte kõvasti kokku surudes. Nii säilib nende ümber vajalik õhutsirkulatsioon, toitained ei närtsi ega kaota oma mahlasust veel julgesti kolme järgneva päevaga..

Mee vedeldamisest
Kui on vaja kristalliseerunud mett vedeldada, pane sellest vajalik kogus teise nõusse, lase seda esialgu soojeneda toatemperatuurini (kui oled mett hoidnud külmkapis, mis pole vajalik!), siis aseta see nõu omakorda suuremasse veenõusse, mille vesi soojenda aegamööda maksimaalselt 60 kraadini. Mitte kiirustades ja mitte kuumemaks, sest sel juhul kaotab mesi olulisel määral oma kõige väärtuslikumaist vitamiinidest ja mineraal­ainetest.

Kurgi värskuse ­säilitamisest
Värsked kurgid säilitavad saja-protsendiliselt oma maiste ja väärtuse, kui hoiad neid 3/4 kõrguseni vertikaalselt veenõus, varreotsad allapoole. Külmas (parim 14-17 kraadi) kraanivees, mida soojenedes perioodiliselt külmema vastu vaheta.

Sibula „maagilisusest“
Esiteks säilib sibul kõige kauem värskema ja mahlasemana, kui hoiad mugulaid pealsejuppidest patsiks põimituina või võrgus, jahedas ja õhurikkas kohas. (Vanarahvatarkuse põhjal hoiab selline omamoodi kunstiteos su kodu kaitstuna ka igasugu kaetamiste ja kurjade vaimude eest!)

0 kommentaari Lisa kommentaar