horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

Jaanuar 16 vol 2

Toit

Küpsetatud kanafilee õrnas marinaadis
Valmistamiseks vajad: 4 kanafileed, soola, musta pipart, kaunistuseks rohelist peterselli. Marinaadiks: 1 kanapuljongikuubik, 3 spl palsamiäädikat, 4 spl oliivõli.
Loputa kanafileed, kuivata ja hõõru maitsekohaselt sisse pipra ja soolaga. Valmista marinaad: ühenda sügavas keraamilises kausis palsamiäädikas ja oiivõli, murenda juurde kanapuljongikuubik ja sega hoolikalt läbi. Aseta kanafileed ahjuvormi ja kalla peale marinaad ning lase 15-20 minutit toatemperatuuris imbuda. Küpseta vormi 200kraadises ahjus ca 25 minutit. Et marinaad vähem auruks, kata vorm fooliumiga. Serveeri võimalikult kuumana, kaunistatult hakitud peterselliga.

Ahjupuder kuivpuuviljadega
Valmistamiseks vajad: 200 g kaerahelbeid, 1 l vett, 200 g kuivatatud puuvilju, à 1 tl riivitud sidruni- ja apelsinikoort, 2 spl sidrunimahla, suhkrut, soola, kaneeli. Kaunistuseks konservananassi.
Leota kaerahelbeid ca 12 tundi, siis kurna sõelal. Pese kuivatatud puuviljad, kuivata, suuremad lõika pooleks, mõned neist jäta kaunistuseks. Paiguta kaerahelbed ja puuviljad kihtidena paksu põhjaga kastrulisse, puistates iga puuviljakihi üle suhkru, kaneeli, riivitud tsitrusekoorte ja vähese soolaga. Vala peale vesi nii, et see putru täpselt kataks. Küpseta 200kraadises ahjus 60 minutit. Lase veidi jahtuda ja kalla kummuli välja vaagnale. Enne serveerimist piserda üle sidrunimahlaga ja kaunista ananassi- ja hakitud puuviljatükkidega.

Nipid

Pikantsest lisandist
Tooted tavalisest magedast, kergitamata taignast tooted tulevad muredamad, õhulisemad ja aromaatsemad, kui lisad sõtkudes sellesse supilusikajagu tavalist vodkat või konjakit.

Pärmitaigna ­kvaliteedist
Saad pirukate tarvis pehme, õhulise ja elastse pärmitaigna, kui lisad sellesse keedetud ja peenel riivil purustatud kartuli.

Vana kana keetmisest
Vana, vintskevõitu lihaga kana saab lõpptulemusena igati pehme ja mahlane, kui tõstad ta vahetult pärast 20-30 minutilist keetmist kiiresti 5-7 minutiks jääkülma vette. (Ärajahtumist nii lühikese aja jooksul pole karta.)

Tomati „liitlastest“
Proffidest kulinaaride ja dietoloogide soovitusel on tomateid kõige tervislikum kasutada koos kiudainete ja süsivesikute rikaste looduseandidega. NB! – tomati parimad „liitlased“ salatites on kurk, redis, sibul, paprika, punane sõstar ja maitserohelised. Kastmeks kasuta toiduõli või sidrunimahla ja sool jäta üldse ära!

Lillkapsa valevusest
Lillakapsas ei tõmbu hellikassiniseks, kui lased sel enne keetmist ca 15 minutit seista külmas vees, millele lisatud näputäis sidrunihapet või teelusikatäis 30protsendilist söögiäädikat ning keedad siis kaanetamata kastrulis.

0 kommentaari Lisa kommentaar