horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsisuturundussuhtedtestidusutlususutlusedveebi eksklusiiv

Jaanuar 2021

Toit

Banaanileib (keeks)
Vaja läheb: 125 g toasooja võid, 2,5 dl fariinisuhkrut, 2 muna, 3 dl nisujahu, 1 tl küpsetuspulbrit, 1 tl soodat, näpuotsatäis soola, 1 tl kaneeli, 1 tl vanillisuhkrut, 3 sl piima, 3 suurt vähemalt paar päeva seisnud banaani.
Valmistamine: Kui või on olnud külmkapis, lase sellel vähemalt tunnike toas seista. Pane ahi sooja 180 kraadi juurde. Vahusta või fariini­suhkruga. Lisa mikserdades ükshaaval munad. Eraldi anumas sega jahu hulka küpsetuspulber, sooda, sool, kaneel ja vanillisuhkur. Lisa või-muna­vahule piim ja sega läbi. Seejärel lisa jahusegu ja sega taas. Koori banaanid, purusta kahvliga ning sega samuti taina hulka. Vala tainas piklikku võitatud keeksivormi või väiksemasse küpsetusvormi kui tahad õhemat keeksi. Või asemel võib kasutada ka küpsetuspaberit. Küpseta ahjus 50-60 minutit. Kontrolli küpsust tikuga – keeks on valmis, kui sellesse torgatud tikk jääb kuivaks. Lase vormis 10 minutit jahtuda ja serveeri soe banaanileib näiteks koos ­regatijäätisega.

Brokoli austrikastmes
Vaja läheb: 300 g brokolit, 1 tl maisitärklist, 3 spl vett, 2 spl austrikastet, 2 tl sojakastet, 1 spl mirini, 1 tl seesamiõli, 1 tl päevalille- või rapsiõli, 1 tl suhkrut, 1 küüslaugu küüs, 1 tl riivitud ingverit.
Valmistamine: Keeda või auruta brokoli, hea oleks, kui see jääks veidi krõmps. Sega maisitärklis veega ning vala see kõik ülejäänud koostisosadega kastmekastruli põhja. Pliit võiks olla keskmisel kuumusel ning kui kaste hakkab keema ja on paraja paksusega, võta see tulelt nii kalla brokkolile. Serveeri näiteks gyoza pelmeenide või mõne muu hiinapärase roa kõrvale.

0 kommentaari Lisa kommentaar