Toit
Supp searibiga
Vaja läheb: 400 g searibi, 200 g valget redist, 100 g brokkoli vart, tükk ingverit, 2 spl heledat sojakastet, 1 tl soola, rohelist sibulat. Soovi korral maisi, progandit, pak choid või seeni.
Valmistamine: Eralda searibid ühsteisest ja raiu need 4-5cm suurusteks tükkideks. Pane ribid 20 minutiks külma vette likku. Selle aja jooksul vaheta vett vähemalt 3 korda. Pane potis vesi keema ja lisa ribid. Keeda mõned minutid suurel tulel, eemalda vaht. Seejärel vala vesi ära ja loputa liha külma veega. Aseta ribi uuesti potti, vala peale vesi nii, et ribid oleks 2-3cm vee all. Lisa vette sool, sojakaste, ingver ja rohelise sibula varre osa. Keeda tasasel tulel kaane all ligi 3 tundi. Puhasta redis ja brokkoli, lõika need kuubikuteks. Lisa köögiviljad ligi 20 minutit enne supi valmimist. Vajadusel maitsesta veel soola ja sojakastmega. Kaunista hakitud rohelise sibulaga ja serveeri.
Õuna-müsliküpsetis
Vaja läheb: Kilo õunu, 0,5 dl fariinsuhkrut, 2 tl kaneeli, 4 dl müslit või kaerahelbeid, 100 g võid, 1 dl suhkrut, 1 tl vanillisuhkrut. Serveerimiseks vanillijäätist.
Valmistamine: Lõika õunad sektoriteks ja eemalda seemnekojad. Pane õunad ahjuvormi. Sega hulka fariinsuhkur ja kaneel. Sega müsli hulka või, suhkur ja vanillisuhkur. Tõsta segu õunatükkidele. Pane vorm 200–225kraadisesse ahju ja küpseta, kuni õunad hakkavad pehmenema ja pind saab kauni värvi. Paku juurde vanillijäätist.