horoskoopkuum videom├╝stilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

Juuli 15 vol 1

Toit

Kana-juustusupp
Valmistamiseks vajad: 1 pakk maitsekohast Toasty-juustu, 2 kuubikut (1,5 liitrit) kanapuljongit, 1 suitsukanakoib, 1 porgand, 3 kartulit, 1 sibul, 1 spl oliivõli, soola, soovikohast maitserohelist.
Puhastatud kartulid lõigu kuubikuteks ja pane keevasse kanapuljongisse. Riivi porgand jämedal riivil ja prae õlis, lisa õhukesed sibulaviilud, prae läbi ja lisa puljongile. Eemalda kanalihast kont, lõigu liha väikesteks tükkideks ja lisa supile. Juustuviilud rebi tükkideks, lisa supile veidi enne selle lõplikku valmimist ja sega, nii et juust täielikult ära sulaks. Tõsta tulelt ja lisa enne serveerimist sool ja hakitud maitseroheline. (NB! - anna lauale ka kuivatatud saiakuubikuid.)

Kodune rassolnik
Valmistamiseks vajad: 3 kl lihapuljongit, 100 g keedetud sea- või loomatailiha, 100 g valget peakapsast, 2 kartulit, 2 soolakurki, 1 sibul, 1 porgand, 1 petersellijuurt, natuke sellerijuurt, 100 g hapukoort, soola, musta ja punast pipart, 1 loorberileht, toiduõli. Prae toiduõlis peeneks lõigutud porgand ja sibul. Kapsa, peterselli- ja sellerijuur lõigu peenteks ribadeks, kooritud soolakurgid pikuti „pulkadeks“ ja aseta väikesesse kogusesse lihapuljongist. Lisa kapsas ja kuumuta keemiseni, siis lisa kartul, selleri-peterselli juured ja keeda 5 minutit. Siis lisa sibul, porgand, soolakurk, veidi kurgisoolvett, sool, piprad ja kuubikuteks lõigutud liha. Hakitud maitserohelise ja hapukoorega kaunista vahetult enne serveerimist.

Nipid

Pannkookide küpsetamisest
Et pannkoogid ei saaks liialt rasvased, hõõru panni pinda enne selle õliga määrimist kuiva peensoolaga, siis aja pann kuumaks, jahuta täielikult maha, hõõru pabersalvrätiga üle ja siis asu küpsetama nagu ikka.

Värskest konservist
Juba praegu konserveeritav bakala┼żaan või suvikõrvits säilib kvaliteetsena, kui lisad hautamivedelikku basiilikut, rohelist peterselli, tingimata aga ka tükeldatuna viimase juurt.

Veekannu puhastamisest
Nii lihtsalt puhastamiseks kui katlakivi eemaldamiseks pole tingimata vajalik efektiivne kodukeemia. Lihtsalt lisa liitrisse vette 2-3 supilusikatäit 30protsendilist söögiäädikat, keeda ca 10 minutit, ja lase pool tundi seista. Siis hõõru kannu sisepind kõvasti üle pesukäsnaga, loputa ja lase kuivada.

Käte puhastamisest
Kui oled nö paljakäsi töödelnud peeti, kartuleid, marju vmt taolist, saad käed looduslikest värv­ainetest hõlpsasti puhtaks, kui hõõrud neid värske sidrunilõiguga, või loputad toaleiges vees, millesse lisad solksu 30protsendilist söögiäädikat.

Puhastatud porgandi säilitamisest
Pane puhastatud porgand purki, kõrvale paar sentimeetrit värsket tuubisinepit, ja kaas õhukindlalt peale. Säilib nii porgandi värv kui maitseomadused max nädalaks.

3 kommentaari Lisa kommentaar
  
bytecoin wallet review 26.05.2017 01:52
list of cryptocurrencies by market cap bytecoin bitcointalk forum [url=http://GET7.pw/bitcoin67874]bytecoin wallet review[/url]
jan 28.09.2015 11:44
suur valik restorane <a href="http://gettable.ee/">http://gettable.ee/</a>
jan 28.09.2015 11:43
suur valik restorane http://gettable.ee/