horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

Juuli 15 vol 2

Toit

Pikantne idamaine salat
Valmistamiseks vajad: 1 mango, 1 magus paprika, 1 tšillikaun, 50 g rukkolat, 12 puhastatud kuningkrevetti, 2 küüslauguküünt, 6 spl oliivõli, 1 spl valget veiniäädikat, mõni tilk balsamiiniäädikat, 2 cm3 riivitud ingverijuurt, jääkapsalehti, musta pipart, soola.
Pese ja koori mango, lõigu selle „liha“ kuubikuteks. Puhasta paprika seemnetest ja lõigu ribadeks, haki tšilli ja rebi puruks rukkola. Haki küüslauk ja prae kahes supilusikatäies oliivõlis. Lisa krevetid ja prae veel 4 minutit. Ülejäänud õli sega veini- ja balsamiiniäädikaga, maitsesta soola ja pipraga, lisa riivitud ingver. Sega omavahel mango, juurviljad ja krevetid, vala peale kaste ja sega kergelt veel üks kord. Lase 5-10 minutit imbuda. Serveeri jääkapsalehtedel, kas üldvaagnal või portsjonitena.

Sõrnikud banaaniga
Valmistamiseks vajad: 500 g kohupiima, 1 muna, 2 banaani, 100 g jahu, 1 tl küpsetuspulbrit, 100 g suhkrut, 50 ml toiduõli, jahu paneerimiseks.
Hõõru esmalt kohupiim ühtlaseks massiks, siis sega juurde muna, suhkur jahu ja küpsetuspulber. Pese ja koori banaanid, lõigu ratasteks, jaota taigen 10-12ks võrdseks osaks, ja keeruta need (käsi külmas vees niisutades) ühtlasteks keradeks. Pööra viimastest igat jahus, siis jaota pooleks ja vajuta nagu kookideks. Ühele koogile paiguta banaaniratas, kata teisega ja suru servad hästi kinni. Tee nüri noaga igale sõrnikule ristvajutised. Prae toiduõlis mõlemast küljest esmalt kuldpruuni toonini, siis (temperatuuri korraks tõstes), krõbeda koorikuni. Serveeri kuumalt.

Nipid

Sibula säilitamisest
Ära hoia sibulamugulaid plastkotis ega külmutuskapis – lähevad kiiresti mädanema või hakkavad kasvama. Parem punu need patsi või pane suuremate „silmadega“ võrkkotti ja riputa üles kuiva, õhurikkasse ruumi.

Heeringa säilitamisest
Nii soolatud kui marineeritud heeringat läbipaistvas nõus ära hoia valguse käes, vaid pimedas, jahedas kohas. Sest valgus ja õhu niiskus muudavad heeringa kollakaks ja selle maitse mõrkjaks.

Piruka välimusest
Et su pirukas või kook metallvormist hõlpsasti välja tuleks, selle külge kinni jäädes tükkideks ei mureneks, aseta vorm enne piruka väljavõtmist paariks minutiks suuremasse nõusse jääkülma vette.

Pärmitaigna ­käitlemisest
Et sa käsipidi olemuselt kleepivasse pärmitaignasse kinni ei jääks, et saiu/pirukaid oleks hõlpsam vormida, määri käsi aegajalt vähese toiduõliga.

Vorsti ja sinepi värskusest
Pane vorst või sinep vastava suurusega purki, suru selle kaane siseküljele viil  värsket porgandit või lõik sidrunit – nii, et see kaanekeerme vahele jääks ja purki ei kukuks. Vorst ja sinep seisavad värsked vabalt kaks nädalat!

0 kommentaari Lisa kommentaar