horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

Juuli 2017 vol 1

Toit

Sealiharulaad küüslauguga
Valmistamiseks vajad: 1 kilo seafileed, 4-5 spl majoneesi, 100 g kõva juustu, 4 küüslauguküünt, päevalilleõli, soola, musta pipart, brokkolit, porgandit, maitserohelist.
Lõigu liha võrdseteks viiludeks ja haamerda läbi. Hõõru soola ja pipraga, kata majoneesiga mõlemad küljed ja lase 20 minutit seista. Riivi juust ja puhastatud küüslauk ning sega. Kolmandik saadust pane kõrvale. Igale lihalõigule pane veidi küüslaugu/juustu segu, keera rulli, kinnita praeniidi või -tikuga ja prae mõlemad küljed päevalilleõlis. Siis pane sama õliga määritud vormi, puista peale ülejäänud kolmandik juustu/küüslaugu segu ja küpseta 20-30minutit 180kraadises ahjus. Serveeri lõikudena, garniiriks hautatud brokkoli ja porgand, kaunistatult maitserohelisega.

Glasuuritud liivapräänikud
10-12 prääniku valmistamiseks vajad: 200 g naturaalset võid, 1 muna, 1-2 kl jahu. Glasuuriks: 2 kl tuhksuhkrut ja soovikohaseid toiduvärve.
Valmista tavaline liivataigen ja lase veidi aega külmkapis seista. Siis rulli taigen ühtlase paksusega (mitte üle 0,8-1,0 sentimeetri), lõigu vormiga ümmarguse või ovaalse kujuga präänikuteks ja küpseta 10-15 minutit 160kraadises ahjus.
Sega tuhksuhkur tibakese veega ja soojenda. Pool selle kogusest jäta valgeks, pool jaota neljaks ja iga neljandik värvi eri värviga. Valmispräänikud jahuta, kata üleni valge glasuuriga ja lase ära kuivada. Selle peale joonista ülejäänud värvidega mida iganes soovid või oskad!

Nipid

Maitserohelise ­kvaliteedist
On värskem ja säilib kauem pakendil osutatud ajast, kui pakend on kergelt rebenenud, või torkad sellesse pärast ostmist ise sihilikult mõned avad. NB! – olgu poes või turul: nuusuta kaupa (mida ei keela ükski seadus)!

Puhta kilekoti ­otstarbekusest
Kui see on ostetud söögikaupade pakend, aga kompaktne, rasvalisest sisust täiesti mõjutamata, paiguta sellesse pärast puhtaksküürimist oma kõige sagedamini kasutatav kokaraamat. Hoia käepärases kohas otse köögis.
(Mööngem tõsiasja, et tavapärased aurud, rasvapritsmed, lõhnad jmt on ju tänapäeval (õnneks!) mitte välistatud kõigis, näiteks nn maa-köökides!)

Kilekottide seosest veekasutusega
Kilekottide-uputus maakeral saab meie järglastele ilmseks probleemiks. Ehk viitsiksime siis järgmist: kui ostetud (kartuli)kilekotis pole ainsatki auku, torka mõni ise. Lisa veidi vett, sõlmi kilekott suhteliselt lõdvalt kinni ja mudi pakendit pihkude vahel. Imestad ka ise, kui vähese veekulu ja vaevaga oled värske kartuli mugulad puhtaks saanud nende esmakoorikust.

Vanast voodipesust
Ükskord „kolletab” ka kui tahes eeskirjade kohaselt pestud/hooldatud, millises iganes toonis voodipesu. On see aga küllalt kvaliteetsest ja vastupidavast materjalist – ära viska ära! Nüüd juba kõikjal parasvöötmeski ettearvamatud pööristormid, laussajud jne eeldavad ettevalmistust – nn kaltsuks tunnistatu võib aidata kaitsta kasvuhooneid, katta lille- ja juurviljapeenraid, jne...

0 kommentaari Lisa kommentaar