horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

Juuni 16 vol 1

Toit

Šašlõkk lihast ja kartulist
Valmistamiseks vajad: 600 g keedetud kartuleid, 8 viilu peekonit, 1 punane paprika, 400 g vasikataid, 100 ml kuiva valget veini 3 spl sulatatud võid, 10 g hakitud maitserohelist, soola, musta pipart.
Lõika kartulid neljaks, peekon pikkadeks peenteks ribadeks, mis mässi ümber kartulite. Pestud ja kuivatatud liha lõigu kuubikuteks, puhastatud paprika suuremateks tükkideks. Kartulid, liha ja paprika aja järjekorras vardasse ja prae kuumutatud võis igast küljest. Kastmeks vala praadimisest järele jäänud mahlale vein ja aja keema. Lisa maitseroheline, sool ja pipar ja kuumuta 5 minutit. Serveeri vaagnale asetatult, ülevalatult kastmega, kaunistuseks mõni maitserohelise oksake.

Brõnza-sellerisalat paprikaga
Valmistamiseks vajad: 2 (soovitavalt ühtlase jämedusega) vart peasellerist, 70 g salatilehti, 100 g brõnzat, 2 magusamat paprikat, 1 punane sibul, 2 spl seesamiseemneid, 10 g kress-salatit, 50 ml toiduõli, maitsekohaselt soola.
Lõigu sellerivarred ratasteks, salatilehed rebi sõrmedega parajateks tükkideks. Paprikad puhasta seemnetest ja säsist ning lõigu ühtlasteks ribadeks. Puhastatud sibul lõigu poolrõngasteks, brõnza kuubikuteks, kress-salat laiemateks ribadeks. Seesamiseemned prae kuival pannil kergelt pruuniks. Sega kõik ingrediendid hoolikalt läbi (mitte jõuga!), lisa sool, sega uuesti ja piserda vahetult üle toiduõliga. Enne serveerimist lase külmkapis 15 minutit tõmbuda.

Nipid

Tordikreemist
Vahelduseks tee tordikreem kondenspiimast, mille ühele purgile lisa 1 teelusikatäis sidrunimahla. Sel juhul pole vahustamisel tarvis suhkrut lisada. Või purusta blenderis banaan koos munavalge ja maitsekohase koguse suhkruga (kreem tuleb hästi mahlane!)

Keeduvorstide ­värskusest
On kätte jõudnud aeg, mil keeduvorsti manustamine võib seotud olla suurte riskidega. Selle värskuse tuvastamiseks uuri tähelepanelikult, kas avatud külmletil paiknevate vorstide kilel pole miniatuurseid, pea mikroskoopilisi sitikaid. Kui jah, siis on vorstis juba alanud riknemisprotsess. Ja osta selliseid keeduvorste, mille koosti­ses oleks võimalikult vähe E-indeksidega ingrediente, taimseid valke ja naatriumnitriiti!

Kohupiimast
Kui kasutad torditäidiseks kohupiima, siis proovi selle sobivust sõrmede vahel. On see parajalt vedel ja kleepjas nagu hapukoor, kasuta. Kui tunned kombukesi, on kohupiim ülekuumendatud ja küpsetistes kasutamiseks ei kõlba.

Paprikapulbrist
Kvaliteetne ja värske paprikapulber peab olema ere-punast või veidi oranžikat tooni. Märkad selles määrdunud-pruuni varjundit – viska ära! NB! - hoia parikapulbripurke toasoojas, pimedas kohas. Jätad nad valguse kätte, tapavad eriti otsesed päikesekiired nii paprika maitse kui aroomi kindlalt enne, kui lõpeb „kõlblik uni”.

0 kommentaari Lisa kommentaar