horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

Juuni 16 vol 2

Toit

Beseetort ­maasikatega
Taigna valmistamiseks vajad: 4 munavalget, 1/2 kl suhkrut, 1 kl kookosehelbeid. Kreemiks: 500 g vahukoort, 2 spl tuhksuhkrut, 200 g musta šokolaadi, 100 g aedmaasikaid, 2 tl želatiini, 4 munarebu, vaniljet, piparmünti.
Eralda munavalged rebudest ja vahusta, aegamisi suhkrut lisades, veidi enne lõpetamist lisa kookosehelbed. Vala küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ja kuivata 100kraadises ahjus 1-1,5 tundi. Võta vormist välja. Sulata šokolaad ja lisa sellele munarebud. Lahusta 1 tl želatiini 50 ml koores ja kuumuta veenõusse asetatud eraldi nõus nii, et mass kokku ei läheks. Jahuta. Vahusta 200 g vahukoort ja sega juurde šokolaadimass. Määri saadu tordile ja lase külmkapis täielikult jahtuda. Ülejäänud želatiin lahusta 50 ml koores ja vahusta koos tuhksuhkruga, lisa lahustunud želatiin ja vanilje. Määri tordile, kaunista kookosehelveste, poolitatud aedmaasikate ja piparmündilehtedega.

Terataskud kalaga
Valmistamiseks vajad: 4 lõiku terataskuid (või 4 ca 1 cm paksust soovikohase vormileiva viilu), 2 küüslauguküünt, 100 g mozarella- vm juustu, 200 g vähesoolast lõhet või forelli, musta pipart, rohelist sibulat ja tilli.
Prae laivaviilud vähese rasvainega, lase veidi kuivada ja hõõru tugevasti sisse poolitatud küüslauguküüntega. Aseta igale leivaviilule võrdses koguses/suuruses juustu ja parajalt väikesteks tükikesteks lõigutud kala. Puista kergelt peale musta pipart ja kaunista hakitud maitserohelisega. (NB! - kehvemas variandis vali suvaline juust ja kala!)

Nipid

Tšillikaunte ­värskusest
Kui sa tšillikauna kohe tervikuna toiduks ei tarvita, lase selle lõikekohti päikese käes kokkutõmbumiseni kuivada, sulge paberkotti ja pane külmkappi (+1 kuni +5 kraadi) – selle teravus ja aroom säilib maksimaalselt veel ca paar nädalat.

Tordi besee-kattest
Pea silmas, et besee ei pea mitte läbi küpsema, vaid vajalikult kuivama! Tähendab – ära küpseta besee-kattega kooki üle, vaid jäta see pärast visuaalset valmimist praeahju seisma kuni toatemperatuurini jahtumiseni. Enne serveerimist kaunista konservpuuvilja või värskete aedmaasikatega ja lasta ca 15 minutit seista.

Putrude hautamisest
Millistest iganes tangainetest või nende helvestest saab puder sõmeram ja mahlasem, kui seda pärast keetmist veel mõni aeg kaane all hautad. Et puder ei jahtuks ja et naturaalne maitse säiliks, õmble vastav (standardse suurusega) vutlar tihkest riidest, mis vooderda poroplastiga. (NB! - ka kasulik sööjate tervisele, sest ei tekita seedeprobleeme, saavutanud täisküpsuse pärast manustamist!)

Pudeli „mundrist”
Kui avad esmakordselt pudeli liimja, magusa, rasvase jne toidulisandiga (siirup, ketšup, toiduõli vmt), mähi selle kaela ümber pabersalvrätt ja kinnita see kummirõngaga. Sellega tagad pudeli välispinna puhtuse külmkappi paigutamisel ja selle edaspidisel kasutamisel.

0 kommentaari Lisa kommentaar