horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

Juuni 16 vol 3

Toit

Kanasalat ­juurviljadega
Valmistamiseks vajad: 3 tomatit, 200 g hiina kapsast, 5 musta oliivi, 300 g kanarinda, 5 keedumuna, 100 g konservherneid, šampinjone ja soovikohast juustu, 60 ml oliivõli, 300 ml majoneesi, 1/2 sidruni mahla, 4 küüslauguküünt, 1 tl soovikohast sinepit, soola, värskeid salatilehti jm maitserohelist.
Hiina kapsas ja juust lõigu peenteks ribadeks, tomatid ja munad kuubikuteks, oliivid rõngasteks. Kanarind ja šampinjonid tükelda ja prae ühtlaselt, igast küljest läbi oliivõlis. Kurna konservhernestest välja mahl. Haki küüslauk, lisa majonees, sidrunimahl, sinep, sool, ja klopi kergelt läbi. Serveeri salatilahtedega vooderdatud vaagnal, asetades juurviljasegu keskele kanarinnakuubikud ja kaunistades rooga peeneks hakitud maitserohelisega.

Šnitsel juurviljaga
Valmistamiseks vajad: 2 lõiku seašnitslit, 400 g kartuleid, 1 väiksem lillkapsas, 125 ml kohvikoort, 2 spl võid, 1 spl riivitud mädarõigast, 1 spl hakitud peterselli, mõned sidrunilõigud, soola, soovi korral musta pipart.
Koori kartulid, lõigu suuremateks kuubikuteks ja hauta neid soolaga maitsestatud vees ca 10 minutit. Jaota lillakapsas õisikuteks, lisa kartulitele ja hauta veel 10 minutit. Korja kapsaõisikud ära, kurna kartulid, jättes 100 ml keeduvett alles. Lisa kartulitele 1 spl võid, kohvikoor, keeduvesi, ja aja taas keema. Maitsesta mädarõika ja pipraga. Veidi enne valmimist lisa lillkapsaõisikud. Prae ülejäänud õlis seašnitsleid mõlemalt poolt 3-4 minutit. Serveeri juurviljagarniiriga, kaunistatult hakitud peterselli ja sidrunilõikudega.

Nipid

Suvise värske kala säilitamisest
* Püüdsid kala kinni, aga pead seda enne toiduks tarvitamist 2-3 päeva säilitama, ära pese! Roogi soomused, lõika maha uimed, puhasta sisikonnast ja hõõru vähese jämeda soolaga üle seest- ja väljastpoolt. Mähi niiskesse linasesse lappi ja hoia õhurikkas ruumis!
* Ära hoia turult ostetud värsket kala külmkapis kauem kui tunni selliste produktide naabruses, mis on läbi teinud kuumtöötlemise (keeduvorstid, teatud juustusordid, mahajahutatud lihapraed jmt).
* Külmutatud kala lase hästi suletud plastpakendis lahti sulada külmkapi tavatemperatuuris (kuni max +6). Vajab kala puhastamist, tee seda pärast lahtisulamist.

Vorsti  naturaalsusest
Veendumaks, kuivõrd vorst on tehtud värskest, naturaalsest lihast, loe pakendit hoolikamalt. Mida vähem (või kas üldse) on osutatud aromatisaatoritele ja maitsetugevdajatele, seda õigem vorst! (Mõistagi kajastub kvaliteet ka toote hinnas.)

Keeduvorsti värvist
Roosakas värv pole garantii keeduvorsti värskusest. Tegelikult määravad selle sünteetilised (kui ka lubatud) toiduvärvid, mis sisaldavad nitriite, pluss (kommerts)pakendi eksitav toon. Osta julgesti hoopis tuhmhalli karva vorsti – see on kuumtöötlemise läbi teinud liha õige värv!

0 kommentaari Lisa kommentaar