horoskoopkuum videom├╝stilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsisuturundussuhtedtestidusutlususutlusedveebi eksklusiiv

Mai 14 vol 1

Toit

Sibulasupp juustuga
Valmistamiseks vajad: 4-5 keskmise suurusega sibulat, 2 spl võid, 2 spl nisujahu, 1,5 l soovikohast puljongit, 100 g mõnda teravamaitselisemat sulatatud juustu või kergesti sulavat riivjuustu, 100-150 ml hapu- või kohvikoort, soola, suhkrut, musta pipart, paprikapulbrit, maitserohelist.
Koori ja haki sibulad, prae kastruli põhjas võis klaasjaks. Lisa must pipar, sool, suhkur ja paprika. Kuumuta saadud segus ka jahu. Vala juurde puljong, sega ja keeda 5 minutit. Klopi/hõõru tükeldatud või riivitud juust eraldi kausis läbi soovitud koorega, lisa kuumale puljongile, sega ühtlaseks ja kuumuta veel korraks keemiseni. Lase kaane all paar minutit tõmbuda ja serveeri, kaunistatult hakitud maitserohelisega.

Mehhiko pannkoogid
(6-8 portsjoni) valmistamiseks vajad: 1,5 kl jahu, 3,5 kl piima, 4 tl suhkrut, soola, 1 muna, 1,2 tl söögisoodat, toiduõli, 8-10 viinerit, 300 g konservmaisi, 1 kl teravat ketšupit või tomatikastet, maitserohelist.
Klopi muna lahti suhkru ja soolaga, lisa piim, jahu, söögisooda ja toiduõli ning sega ühtlaseks taignaks. Küpseta toiduõliga määritud pannil ülepannikoogid ja hoia need soojas. Täidise valmistamiseks lõigu viinerid kas ratasteks või kuubikuteks ning prae väheses õlis parajalt pruunikaks. Siis lisa nõrutatud mais ja ketšup või tomatikaste, sega ja hauta umbes 7 minutit. Keera koogid torbikuteks ning täida saadud massiga. Serveerides anna lauale hapukoor, tartar, majonees vmt, ja hakitud maitserohelist.

Nipid

Küpse küüslaugu ­säilitamisest
Kui sul on küüslaugu läinudaastasest saagist veel vilju alles, koori need, lõigu maha riknenud osad, haki peeneks (või aja läbi hakkmasina), suru kergelt suletavasse purki ja paiguta külmkappi. Seisab värske veel mitu nädalat, säilitades aroomi ja kõik temas sisalduvad vitamiinid ja mineraalained.

Juurviljade ­käitlemisest
Kui sa tomateid, kurke, bakla┼żaane või suvikõrvitsaid täna toiduks ei tarvita, aseta need pesematult ja kaanetamata plastkausis, -kotis vmt külmkapi alumisele riiulile. Pese ja kuivata vahetult enne toiduks tarvitamist.

Maitsetaimede ­säilitamisest
Kui oled näiteks rukkolat või basiilikut ostnud ülearu, paiguta ülejääk (lõikumata) küpsetuspaberil varjulissse kohta kuivama. Seejärel (puruks surumata) pane kaanetatavasse klaaspurki. Murenda vahetult toidusse – kõik kasulikud koostisained on säilinud!

Salatilehtede ­värskusest
Rohelise salati esimesed lehed on väga haprad. On sul neid ühekordseks tarvitamiseks ülearu, paiguta ülejäänud (murdmata ja lõikumata) võrdlemisi külma vette (mida madala temperatuuri hoidmiseks tihti vaheta). Säilivad värskeina kuni 2 ööpäeva. Enne tarvitamist nõruta ja kuivata.

Rabarbrilehtede ­kasutegurist
Kui sa neid kissellides ei kasuta, lõigu salatitesse või suppidesse. Eriti värskekapsa/juurviljasupile lisavad need meeldiva hapususe ja värvi.

0 kommentaari Lisa kommentaar