horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

Mai 15 vol 1

Toit

Hapukapsasupp ­seentega
Valmistamiseks vajad: 400 g hapukapsast, 70 g kuivatatud seeni (või värskeid šampinjone), 1 porgand, petersellijuurt, 1 loorberileht, 1 sibul, 2 spl tomatipüreed, 1 spl nisujahu, 2 spl toiduõli, 1 tl suhkrut, soola.
Leotatud seened või šampinjonid haki peeneks ja prae õlis. Loputatud ja nõrutatud kapsastele lisa veidi seenekeedupuljongit ja õli ja hauta 10 minutit. Prae jahu kuival pannil, jahuta ja sega veidikese seenepuljongiga. Ribadeks lõigutud porgand, sellerijuur ja sibul prae ülejäänud õlis 7-10 minutit, lisa tomatipüree ja hauta veel 5 minutit. Aja kapsad ja seened puljongis keema, lisa jahulahu, sibul, petersell, porgand, tomatipüree, sool, suhkur, pipar ja loorberileht ja keeda 10 minutit. Serveerides kaunista maitserohelisega.

Vaarikakeeks
Valmistamiseks vajad: 180 g sõelutud nisujahu, 10 g küpsetuspulbrit, 180 g võid, 180 g suhkrut, 4 muna, 2 spl maisitärklist, näputäis soola, vaarikaid maitsekohases koguses.
Vahusta soojendatud või 5-6 minutiga kohevaks, valgenevaks massiks, lisa vähehaaval suhkur ja vahusta veel 8-10 minutit, edasi vahustades lisa ükshaaval munad. Sega jahu tärklise ja küpsetuspulbriga ja lisa või-munamassile. Vahusta 1 minut või klopi, et tekiks ühtlase konsistentsiga mass. Sellele lisa vaarikad ja sega ettevaatlikult labidaga, marju purustamata. Määri ahjuvorm võiga, puista üle jahuga (liigset maha raputades). Küpseta 180kraadises ahjus 45-60 minutit. Enne serveerimist jahuta parajalt maha.

Nipid

Või värskendamisest
Kui või on juurde võtnud kirbe maitse, sulata see üles, asetades võisse viilu musta leiba. Jäta võisse, kuni see tõmbub kuldpruuniks, siis on ta kõik kõrvalmaitsed enesesse imanud.

Tomatipasta ­säilitamisest
Et tomatipasta avatud purgis või karbis hallitama ei läheks, säilita pastat sügavkülmas – maitse­omadusi see ei kahjusta.

Broileritibu ­keetmisest
Selle liha saab eriti hõrk, kui enne tibu keeva vette asetamist paned selle kõhtu ühe kooritud sibula ja mõned oksad rohelist peterselli.

Kohviubade ­säilitamisest
Kord juba avatud pakendis kaotavad kohvioad olulise osa maitsest ja aroomist 7-10 päeva jooksul. Selle vältimiseks hoia neid tihedalt suletavas purgis külmkapis, ja osta alati pigem väikeses koguses.

Kurgi kibedusest
Tundub noor kurk liialt kibe, torgi selle kooresse kahvliga mõned augud ja aseta kurk 15-20 minutiks külma piimasse, millesse lisa veidi suhkrut. Loputa ja nõruta – kibedus on kadunud.

Värske herne värvist
Hernes säilitab oma erksa rohelise värvi, kui keedad seda magedas vees, lisades soola alles siis, kui hernes on keenud.

0 kommentaari Lisa kommentaar