horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

Mai 15 vol 2

Toit

Heeringasalat ­„õunakaussides“
Valmistamiseks vajad: 4 suurt õuna, 2 kergsoolaheeringafileed, 3 keedetud muna, 3 spl majoneesi, 1 spl sidrunimahla, musta pipart, paprikapulbrit, pool sidrunit, rohelist peterselli.
Poolita ühesuurused õunad, uurista välja südamed ja, koort purustamata, osa viljalihast. Piserda üle sidrunimahlaga, et nad ei tumeneks. Haki heeringad, kõvaks keedetud munavalged ja õunaliha peeneks, maitsesta pipra ja paprikaga. Lisa majonees, sega hoolikalt ja tõsta mass õunakorvidesse nii, et peale jääks väike kuhi. Suru munarebud pulbriks ja puista korvid sellega üle. Eemalda sidrunipoolikust sisu, koorest lõika ribad ja suru need korvidele nagu sangadeks. Serveeri jahutatult, ülepuistatult hakitud peterselliga.

„Kartulipaadid“ lõhe ja juustuga
6 portsjoni valmistamiseks vajad: 6 kartulit, 150 g riivjuustu, 1 toos lõhekonservi, 1 sibul, 2 spl majoneesi, 1 muna, soola, musta pipart, kimp rohelist tilli.
Pese ühesuurused kartulid hoolikalt üle, mähi fooliumisse, koorimata, ja küpseta sütel või praeahjus 30-40 minutit. Küpsenult ja veidi jahtunult lõika pooleks ja eemalda ettevaatlikult sisu. Sega see hakitud sibula ja tilli ning ühtlaselt peeneks vajutatud lõhekonserviga, siis lisa koos vahule klopitud muna ja majonees, maitsesta soola ja pipraga. Sega taas.
Täida kartulipaadid saadud massiga, puista üle riivjuustuga ja küpseta, kuni riivjuust parajalt sulab ning kuldseks tõmbub. Serveeri kuumalt.

Nipid

Kuivatatud õuntest
Enne kui hakkad keetma kisselli või kompotti möödunud aastal kuivatatud õunalõikudest, lase neil kõigepealt 3-5 minutit seista kergelt soolatud toasoojas vees, loputa ja nõruta. Õunad muutuvad heledamaks ja kisell saab mitte hägus, vaid erksat kuldset värvi.

Kalakotlettidest
Need tulevad palju mahlasemad ja mahendub oluliselt kalale iseloomulik liiga terav lõhn (olenevalt kalaliigist), kui segad kalahakklihasse toasooja võid (100 g 1 kilo hakkmassi kohta).

Originaalsetest ­kotlettidest
Saad väga mahlased ja originaalse aroomi ning maitsega kotletid, kui asetad need fooliumiga kaetud ahjuplaadile, nende peale (kergelt sisse vajutades) väikesed ananassikuubikud ja kiivirattad, katad teise fooliumilehega ja küpsetad 180kraadises ahjus 20 minutit.

Õunte ­värskendamisest
Kui õunad on kergelt „kortsu“ tõmbunud, pese need üle ja lase paar tundi seista võimalikult külmas vees. Muutuvad taas „nooreks“!

Mädarõika ­„masindamisest“
Läinud aastase mädarõika ajamisel läbi hakklihamasina kinnita selle suudmele köögikummi abil (võimalikult õhukindlalt) vastava suurusega plastkott. Mädarõika eeterlikud õlid ei lõika silmi ega lendu (salati kvaliteedi kahjuks).

0 kommentaari Lisa kommentaar