horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

Mai 2017 vol 2

Toit

Kanamaksapasteet pistaatsiapähklitega
Valmistamiseks vajad: 500 g kanamaksa, 2 kanatiiba puljongiks, 200 g pekki, 2 saiaviilu, 4 munarebu, 50 g võid, 100 g vahukoort, 50 ml konjakit, 1/2 kl puhastatud pistaatsiapähkleid, soola, valget pipart, muskaati.
Keeda 0,5 l veega tiibadest puljong, lisa saiasisu, hõõru ühtlaseks massiks ja lase jahtuda. Aja toores maks ja pekk läbi hakkmasina, sega juurde saiamass ja toored munarebud. Vala juurde koor ja konjak, lisa maitseained ja mikserda vahule. Tõsta ümber võiga määritud vormi. Aseta see omakorda suuremasse külmaveenõusse, kata fooliumiga, pista praeahju ja küpseta 120 kraadi juures 1,5 tundi. Siis lase jahtuda, jaota võrdseteks osadeks, vormi paraja suurusega pallid ja paneeri need peenestatud pistaatsiapähklites.

Tervisekakukesed oliividega
Taigna valmistamiseks vajad: 600 g jahu, 90 g võid, 15 g värsket pärmi, 230ml vett, soola. Täidiseks: 100 g kuivatatud tomateid, 2 küüslauguküünt, 100 g oliive, 3 tl kuiva tüümiani, paprikapulbrit (maitse järgi), kimbuke murulauku, 1 spl oliivõli.
Sega koostisosadest taigen, lase sel 20-30 minutit kerkida, sõtku läbi ja lase veel kord kerkida. Siis lisa taignasse, pidevalt sõtkudes, maitseained, seemnest puhastatud ja tükeldatud oliivid, küüslauk, tükeldatud tomatid, oliivõli ja võimalikult peeneks hakitud murulauk. Sega kõik veel kord läbi, vormi taignast kas kakukesed või paari cm paksune plaadikook ja küpseta 15 minutit 200kraadises ahjus. Serveeri soojalt, värske mageda võiga.

Nipid

Külmkambri vooderdamisest
Et toiduained sügavkülmas liiga läbi ega kambri põranda külge kinni ei külmuks, kata viimane paksemat sorti toidukilega. Õhuke ei kõlba – liibub vastu põhja, õhuvahet jätmata ja külmub samuti kinni.

Leivatoodete värskusest
Parim mahuti leiva hoidmiseks on naturaalsest puust, vähimagi „keemiata” töödeldud või dekoreeritud leivakast. On su leivakast metallist, paiguta selle põhja ca sentimeetri paksune puulaud.

Kohviubade säilitamisest
Kord juba avatud originaalpakendis liisub üsna kiiresti kohviubade aroom ja nn kangus. Parem paiguta oad hermeetiliselt kaanetatavasse klaasnõusse ja hoia külmkapis – kaitstuna valguse ja niiskuse sisseimbumise eest.

Triikrauapõletuse ­puhastamisest
Kõrvetad heleda puuvillase materjali liialt kuuma triikrauaga kergelt pruunikaks, tee lahus vesi­nik­ülihapendist ja veest (suhtes 1 teelusikatäis 1/2 klaasi vee kohta). Immuta läbi ja jäta 20 minutiks seisma. Siis hõõru valge kuiva lapiga üle – plekk on läinud!

Munapakendi „teisest elust”
Kartoonist või plastmassist pakendit saavad lapsed kasutada tuubivärvide palitrana. Pigistad värvid pesadesse, selle kaanel saab „kunstnik” nende paksust proovida. Pärast kohe prügikasti – jääb ära pesemisvaev ja -kulu.

0 kommentaari Lisa kommentaar