Rabarberi-läätsesupp
1 spl oliiviõli
3 suurt porgandit
3 sellerivart
200 g punaseid läätsi
100 g rabarberit
2 taimse puljongi kuubikut
940 ml vett
1 tomat
peotäis peterselli
Koori ja tükelda porgandid ja rabarber, tükelda tomat, seller ja petersell. Kuumuta potis keskmisel
kuumusel õli ja porgandid. Kuumuta porgandeid 8-10 minutit, seejärel lisa seller ja kuumuta veel paar
minutit. Loputa läätsed ning lisa need potti koos puljongikuubikute, vee ja tomatiga. Keeda 10
minutit. Lisa rabarber ja petersell ning keeda veel 10 minutit.
Rabarberikrõbedik
Täidis:
500 g tükeldatud rabarberit
50 g suhkrut
0,5 tl purustatud ingverit
0,25 tl kaneeli
1 spl riivitud apelsinikoort
1 spl tahket kookosõli
Kate:
45 g jämedaid kaerahelbeid
65 g jahu
100 g suhkrut
0,5 tl soola
50 g tahket kookosõli
Sega kokku täidise koostisosad ja pane segu küpsetuspaberiga kaetud koogivormi. Sega kokku katte
koostisosad nii, et need moodustaksid jämeda puru. Puista kate täidisele. Küpseta 190 °C juures 30-
40 minutit, kuni kate on kuldpruun. Soovi korral serveeri piimavaba vaniljejäätisega.