horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

Märts 17 vol 1

Toit

Singirullid ­koorekreemiga
Valmistamiseks vajad: 8 suuremat singiviilu, 200 g šampinjone, 200 ml vahukoort, 2 spl riivitud mädarõigast, 1 tl suhkrut, 1 tl sidrunimahla, 1 lahtiklopitud munarebu, sulatatud juustu, 50 g majoneesi, soola, musta pipart, maitserohelist.
Pese ja nõruta puhastatud šampinjonid ja haki peeneks. Vahusta koor ja riivi mädarõigas, klopi lahti munarebu. Lisa vahukoorele šampinjonid, sidrunimahl, mädarõigas, majonees, suhkur, muna, soola ja pipart. Sega, jaota singilõikudele, keera rulli ja kinnita praetikkudega. Küpseta 200kraadises ahjus 10 minutit. Eemalda praetikud, aseta kuumadele rullidele sulatatud juustu (näit Toasty) viilud, puista nende sulades üle hakitud maitserohelisega.

Tursasupp sibula ja porruga
Valmistamiseks vajad: 700 ga tursafileed, 1 porgand, 1 sibul, 4 kartulit, 1/2 porrut, 400 ml kohvikoort, raasuke loorberit, soola, rohelist tilli.
Pese ja kuivata kala, lõigu neljaks võrdseks tükiks, aseta kastrulisse ja kalla peale 1,5 l külma vett. Aja keema ja eemalda vaht. Puhasta ja pese porgand. Lisa kalakastrulisse porgand, puhtaks pühitud, aga koorimata sibul, paar kokkuseotud tillioksa, maitsesta. Keeda tasasel tulel kaane all 1 tund, lase kergelt jahtuda ja kurna. Eemalda kalast luud ja jaota liha võrdseteks tükkideks. Kooritud kartul lõigu soovikohasteks viiludeks. Aja puljong taas keema, lisa kartulid, ratasteks lõigutud porru ja keeda 7 minutit. Serveerides jaota igale taldrikule kalaliha, lisapuljong, ja kaunista hakitud tilliga.

Nipid

Puljongi ­läbipaistvusest
Kui keedad puljongit lihast, korja selle keematõusmisel hoolikalt ära pinnale kerkiv vaht.
Et puljong ka homme pärast soojendamist selgeks jääks, ära kata nõu kaanega umbselt, vaid jäta võrdlemisi suur õhuvahe poti ja kaane vahele.

Liha praadimisest
Väherasvane või päris rasvatu liha ei kõrbe ühegi panni külge kinni, kui hõõrud selle pinna enne üle puhastatud porgandiga ja asetad siis lihalõikude vahele mõned porgandirattad.

Kartulite praadimisest
Et praekartulid pealt isuäratavalt krõbedad saaksid, sisult pehmeks ja mahlaseks jääksid, lõigu kooritud kartulid parajateks tükkideks, loputa ja totsuta pabersalväriga kuivemaks. Aja õli pannil kuumaks, lase kartulitel särinal küpseda, siis kata mõneks minutiks kaanega ja vähenda kuumust. Seejärel prae taas kuumendatud pannil ja kaaneta. Soola lisa alles veidi enne lõplikku küpsemist.

Omleti õhulisusest
Saad hõrgutavalt mahlase ja koheva omleti, kui lisad iga muna kohta 1 supilusikatäis külma piima ja vahetult enne pannile valamist kõik tugevasti läbi klopid.

Elektrikannu ­katlakivist
Saad selle jäljetult maha, kui täidad nõu veega täies mahus, lisad sellele paki sidrunihapet, keedad 5 minutit ja loputad.

0 kommentaari Lisa kommentaar