horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

Märts 17 vol 2

Toit

Ahjukana virsikutega
Valmistamiseks vajad: 4 kanarinda, 3 virsikut (või 5 aprikoosi),1 kl juurviljapuljongit, 1/3 kl suvalisi pähklituumi, toiduõli, tšillipulbrit, rohelist sibulat või porrut, soola.
Kuumuta sügavas pannis 2 spl toiduõli ja aseta sellesse kanarinnatükid.Lase kaane all haududa 10 minutit, aegajalt lihatükke pöörates. Siis lisa sool ja tšillipulber ja kuumuta ilma kaaneta kuldse kooriku tekkimiseni. Auruta virsikud kergelt läbi, eemalda koor ja kivid ning lõigu tükkideks. Haki sibul (või lõigu porru õhukesteks ratasteks). Aseta kana ja virsikud ahjuvormi, vala üle juurviljapuljongiga, puista peale pähklipuru ja küpseta 180 kraadini eelkuumendatud ahjus ca 15minutit. Serveerides kaunista hakitud sibulaga.

Aprikoosid taignamundris
Valmistamiseks vajad: 500 g pärmi-või lehtaigent, 10 aprikoosi, tuhksuhkrut, toiduõli.
Lõika pestud ja nõrutatud aprikoosid pooleks ja eemalda kivid. Lase taignal soojas kohas 15-20 minutit seista (et see „elama” hakkaks, kohevamaks muutuks). Siis rulli õhukeseks leheks ja lõika sellest vastava suurusega vormi abil välja rattad. Aseta aprikoosipoolikud paarikaupa ratastele ja paki taignasse nii, et moodustuksid ühtlase suurusega pallid. Kui on tegemist pärmitaignaga, lase pallidel 20 minutit toasoojas kerkida. Kuumuta õli ja prae palle selles kuldse koorikuni, edasi küpseta fritüüris. Tõsta salvrättidele, et liigne õli imbuks. Serveerides puista üle tuhksuhkruga.

Nipid

Peedi keetmisest
Et peet säilitaks oma loomuliku värvuse, lisa vette juba enne selle keema tõusmist veidi tavalist 30protsendilist söögiäädikat. Tavaliselt vajab peet pikka keetmist – kuni 2 tundi. Kiirendad protsessi, kui valad pärast tunnist keetmist vee ära, loputad peete külma veega ja keedad siis veel 15-20 minutit.

Riisi käitlemisest
Et lihapuljongile lisatud riis ei muudkas seda häguseks, pese riisi külmas vees, nõruta, siis keeda eraldi nõus 3-5 minutit. Nõruta taas ja lisa puljongile.

Kala rookimisest
Saad kala puhastades soomustest kergemini ja vähem kala lõhkudes lahti, kui lased kala enne puhastamist seista kuumas vees 2-3 minutit või lihtsalt valad keeva veega üle ja pistad siis kiiresti võimalikult külma vette.

Kisselli konsistentsist
Kissell ei hakka venima, kui sellele vees lahustatud tärklist lisades kisselli intensiivselt segad ja lased siis korraks mitte keema tõusta, vaid kuumutad tillukeste  õhumullide kerkimiseni, tõstad tulelt, puistad pinnale suhkrut ja kaneeli ning jahutad (aegajalt segades).

Kevadistest kartulitest
Kergelt tohletanud kartuleid on lihtsam koorida, kui eemaldad idud ja lased neid tunnikese seista külmas vees, sest nõnda muutuvad nad kõvemaks ja siledamaks.

0 kommentaari Lisa kommentaar