horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsisuturundussuhtedtestidusutlususutlusedveebi eksklusiiv

Märts 2020

Toit

Mehhikopärane riisiroog neljale

purk (400 g) musti või punaseid ube
355 ml köögiviljapuljongit
190 g pruuni riisi
1 spl ja 1 tl tšillipulbrit (eraldi)
1 ja 0,5 tl köömnet (eraldi)
1 tl kurkumit
meresoola
0,5 tl musta pipart
1 keskmine sibul
1 punane paprika
90 g spinatit
1 tl oliiviõli või 2 spl köögiviljapuljongit
soovi korral peterselli ja laimimahla serveerimiseks

Haki sibul ja paprika. Kuumuta suurel kaanega pannil teelusikatäis õli või 2 spl puljongit. Kui õli/puljong on kuum, lisa sibul ja paprika ning kuumuta pehmenemiseni. Lisa 355 ml puljongit ja kuumuta keemiseni. Kui köögiviljapuljong keeb, lisa riis ja madalda kuumust. Keeda riisi pakendil antud juhiste järgi. Kui riis on keenud, lisa spinat ja lase segul veel 5 minutit podiseda. Nõruta ja loputa oad ning pane need vähese veega eraldi kastrulisse. Lisa 1 spl tšillipulbrit, 1 tl köömnet, kurkum ja pipar ning sega. Kuumuta ube mõni minut. Lisa oad ja ülejäänud maitseained riisisegule. Sega ja serveeri värske peterselli ja laimimahlaga.

 

Mustika-sidruni-maisijahu muffinid (12 tk)

190 g jahu
65 g maisijahu
100 g suhkrut
1 tl soola
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
1 spl õunaäädikat
65 g õunamoosi
ühe sidruni koor ja mahl
300 ml taimset piima
190 g mustikaid

Sega ühes kausis kokku kõik kuivained ja teises, suuremas kausis kõik vedelikud. Sega kuivained suuremasse kaussi vedelike hulka. Lisa mustikad ja sega need ettevaatlikult taignasse. Pane tainas muffinivormidesse, kuid täida taignaga vaid ¾ vormist, sest küpsedes muffinid kerkivad. Küpseta muffineid 190 °C juures 20-25 minutit. Enne söömist lase muffinitel jahtuda. Kõige paremini maitsevad muffinid natukese vahtrasiirupiga.

0 kommentaari Lisa kommentaar