horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsisuturundussuhtedtestidusutlususutlusedveebi eksklusiiv

Märts 2021

Toit

Bataadi ­ahjufriikartulid
Vaja läheb: üks suurem bataat, 1 spl paprika pulbrit, oliiviõli, 1 tl soola (võib ka maitsestatud sool olla, näiteks viikingite sool), 1 spl pitsa­ürtide segu või pune.
Valmistamine: Kuumuta ahi 200°C-ni. Koori bataat ja lõika pikuti umbes 5-7 mm kangideks. Aseta kangid suuremasse kaussi ning lisa kõik maitseained ning õli. Sega kõik omavahel läbi nii, et kõik viilud oleksid ühtlaselt õlise maitse­aineseguga kaetud. Seejärel laota bataat küpsetus­paberiga kaetud ahjuplaadile nii, et ükski kang poleks teineteise peal. Küpseta ­umbes 35 minutit ning serveeri mõne tava­pärase roa kõrvale kartuli asemel või dipikastmega.

Lihtne pasha
Vaja läheb: 100 g toasooja võid, 1 dl suhkrut, 500 g toasooja kohupiima, 1-2 sl sidrunimahla, 1 tl vanilliekstrakti, 100 g kuivatatud rosinaid või jõhvikaid, 2 dl 35% rõõska koort, mandlilaaste, virsik omas mahlas.
Valmistamine: Vahusta pehme või suhkruga kreemjaks. Lisa toasoe ja eelnevalt läbi mikserdatud kohupiim, suhkur, sidrunimahl, vanilli­ekstrakt ning rosinad. Sega õrnalt juurde vahustatud rõõsk koor.
Tõsta segu marliga vooderdatud vormi nõrguma, pane soovi korral peale surutis. Hoia jahedas. Serveeri järgmisel päeval, eelnevalt kummuta pasha vaagnale ning eemalda marli. Puista peale mandlilaaste ja virsiku kuubikuid.

0 kommentaari Lisa kommentaar