horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

Märts 15 vol 2

Toit

Mandariinisalat ­krevettidega
Valmistamiseks vajad: 2 mandariini, à 1/2 kollast ja punast paprikat, salatilehti, à 50 g kõva ja pehmet juustu, 100 g krevette, soola, rohelist peterselli. Kastmeks: à 1 spl majoneesi, sidrunimahla ja naturaalset jogurtit, näputäis suhkrut ja valget pipart.
Jaota kooritud, säsist puhastatud mandariinid lõikudeks. Lõigu kõva juust peenteks ribadeks, samuti puhastatud parikapoolikud. Loputa, kuivata ja haki petersell. Mandariinilõigud, riivitud kõva juust ja tükeldatud pehme juust, paprikaribad ja petersell sega hoolikalt läbi. Lisa krevetid, maitsesta soola ja pipraga ning sega uuesti läbi. Eraldi nõus sega kastme koostisosad. Serveerimiseks vooderda klaaskauss salatilehtedega, millele tõsta salat, mis valatud kastmega üle vahetult enne serveerimist.

Lillkapsavorm ­kartuliga
Valmistamiseks vajad: 400 g kartuleid, 2 petersellijuurt, 300 ml piima, 1 keskmine lillkapsas, 2 spl võid 2 muna, 100 ml kohvikoort, 2 spl hakitud peterselli, 75 g kõva parmesani, 75 g peekonit, soola, musta pipart, riivitud muskaati.
Puhastatud kartulid ja petersellijuured keeda pehmeks kergelt soolatud vees ja kurna. Lisa 150 ml piima, püreesta ja vala püree rasvainega määritud ahjuvormi. Jaota lillkapsas õisikuteks ja hauta 5 minutit soolases vees. Kurna, prae 5 minutit võis ja paiguta ühtlase kihina püreele. Klopi munad lahti koos kohvikoore ja ülejäänud piimaga, lisa hakitud petersell ja parmesan. Maitsesta soola-pipra-muskaadiga ja sega. Vala lillkapsastele, aseta peale peekoniviilud ja küpseta 180 kraadini kuumutatud ahjus 40-50 minutit.

Nipid

Elektrikannu ­puhastamisest
Täida kann veega ettenähtud kõrguseni, lahusta selles 1 pakk sidrunihapet ja lase 5 minutit keeda. Tulemus räägib iseenese eest – ei katlakivi, ka ei mingit jälge keemiast!

Õhulisest omletist
Ükspuha, mitmest munast selle teed, klopi need ükshaaval lahti koos 1 supilusikatäie piimaga, kogu segu vaid kergelt läbi segades. Pluss soovikohased maitseained – tulemus on õhuline ja mahlakas.

„Mundris“ ­krõbekartulitest
Pese ja harja (ühesuurused) kartulid, hõõru riiviga maha konarused. Lõika poolikuteks ja prae kuumaks aetud õlis, vaid esimese 10 minuti jooksul kaane all. Siis puista peale soola ja pipart, pööra, ja prae kaaneta, mõõdukal tulel – paraja pruunistumiseni. Krõbe suupiste missugune!

Selgest puljongist
Kas keedad seda lihast või kontidest, ei lähe puljong ähmaseks, kui hoiad kastruli kaane irvakil ja korjad tekkiva vahu keemise alguses. On vajadus supi keetmisel veel vedelikku lisada, lase see enne korraks keema tõusta. (Praktiliselt sama järgi, kui keedad puljongit kuubikutest!)

Rasvata ­lihapraadimisest
Kui su pann lubab praadida vähimagi rasvaineta, väldid selle oletatavat kinnikõrbemist, kui hõõrud liha (esma)praetava poole üle värske porgandiga ja/või surud lihatüki keskele toore porgandilõigu.

0 kommentaari Lisa kommentaar