horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

Märts 16 vol 1

Toit

Paprikasupp forelliga
Valmistamiseks vajad: 2 steiki forelli või lõhet, à 1roheline, punane ja kollane paprika, 1 sibul, 1 sidrun, 2-3 sellerijuurt koos pealsetega, muud soovikohast maitserohelist, soola jm maitseaineid.
Puhasta kalasteigid ja jaota pooleks. Koori sibul, puhasta petersell, loputa ja kuivata. Paprikatest eemalda seemned ja lõigu peenteks ribadeks. Aseta kala, hakitud sibul ja petersell soolaga maitsestatud vette ja aja keema. Keeda 10-15 minutit. Siis tõsta kogu paks välja, puhasta kala luudest ja jaota väiksemateks tükkideks. Pane paprikaribad puljongisse ja keeda15 minutit. Lisa kalatükid ja keeda veel 5 minutit tasasel tulel. Serveeri kaunistatult hakitud maitserohelisega.

Soolased ­kohupiima-tartaletid
Valmistamiseks vajad: 250 g jahu, 250 g kohupiima, 3 spl oliivõli, 150 g ketšupit, 200 kirsstomateid, 100 g riivitud kõva juustu, soola, 2 sibula rohelisi pealseid, soovi korral musta pipart.
Jahust, 150 g kohupiimast, toiduõlist, 6 spl veest ja näputäiest soolast sega taigen. Tambi läbi, keera fooliumisse ja lase 30 minutit külmkapis seista. Kuumuta ahi 200 kraadini. Siis rulli taigen 5 mm paksuseks plaadiks, lõika sellest välja 10, ca 10cm diameetriga, ratast ja paiguta vastava suurusega keeksivormidesse. Sega ketšup 100 g kohupiimaga ja jaota vormidesse,peale raputa riivitud juust ja hakitud sibulapealseid. Küpseta ahjus 20-25minutit. Lase jahtuda, võta vormidest välja, serveeri kaunistatult värske maitserohelisega.

Nipid

Kaneelipulber
Täiesti kvaliteetsena tarvitatav ka iseloomulikus korgistatud purgis, tähtajaliselt ja veel kuni 6 kuud pärast seda. Ainult et: küpsetiste-kookide välimust ja maitset mõjutab positiivselt, aga iseloomuliku aroomi on kaotanud.

Jahvatatud kurkum
Väga pikalt säiliv vürts, aga kui sa seda mitu kuud ei tarvita, siis raputa hermeetiliselt suletud purki vähemalt aegajalt. Ja siiski pole soovitav tarvitada seda pärast pakendil märgitud tähtaega „kõlblik kuni“. Kahju ei tee, aga ka kasu oluliselt mitte!

Must ja valge pipar
Võid mõlema kvaliteetsesse mõjusse uskuda, tähtajaliselt (ja isegi üle selle) müüdavates purkides/pakkides. Siiski pole võrreldav nende toime ja vastav aroom vahetult jahvatatuina ja salatitele/praadidele puistatuna.

Vürtsidest ja ­maitseainetest
Neid, mida tuleb jahvatada või hakkida, eelista osta terviklikena, nn loodusliku juurika (kauna-, vilja-, seemne jne) kujul – ükspuha, kui hästi ja autoriteetselt neid maailma-firmad ka pakkinud poleks. Või pea silmas järgmisi, praktikas kinnitust leidnud osutusi:

Ingver
Kui ise kuivatatult jahvatad, kasuta see kohe ära! Pulbristatuna ei maksa osta (kui see pole otse konveierilindilt tulnud). Värske juur kuivata pestu ja kuivatatuna 140kradises praeahjus, ja riivi toitudesse, teesse, kookide katetesse,kreemidesse, samahästi ka lihapraadidesse. Sa ei kahetse!

0 kommentaari Lisa kommentaar