horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

Märts 16 vol 3

Toit

Lihaleib hakkliha ja juurviljadega
Valmistamiseks vajad: 200 g saiaviile, 800 g hakkliha, à 1 kollane ja punane paprika, 200ml kohvikoort, 1 tl sinepit, 2 muna, 2 sibulat, 250 g tomateid, 125 ml soovikohast puljongit, veidi piima, soola, pipart, maitserohelist.
Niisuta saiaviile piimas. Lõigu puhastatud paprikad peenteks viiludeks,haki maitseroheline. Pigista saiaviilud pudruks ja sega hakkliha, munade ja kohvikoorega, lisa puljong, sool ja pipar. Jaota kolmandik saadud massist neljaks pätsiks, pane peale kollase paprika viilud ja aseta rasvainega määritud plaadile. Siis peale teine kolmandik massist, peale punase paprika, sibula- ja tomativiilud, katteks viimane kolmandik massist. Küpseta 30 minutit 200kraadises ahjus ja anna lauale kergelt jahutatuna.

Värviline ­heeringa-suupiste
Valmistamiseks vajad: 400 g marineeritud heeringafileed, 2 porgandit, 8 keskmist tomatit, 2 sibulat, 2 salatilehte, 1/2 sidruni mahla. Kastmeks: 150 g maitsestamata jogurtit, à 2 spl sinepit ja ketsupit, maitsekohaselt konjakit või õunaäädikat, maitserohelist.
Lõigu heeringas ristipidi ribadeks ja piserda üle sidrunimahlaga. Puhastatud porgandid lõigu peenteks ribadeks, tomatid poolita, kooritud sibul lõigu peenteks ratasteks, salatilehed rebi võrdseteks tükkideks. Kõik ingrediendid paiguta kihiti vastava läbimõõduga klaaspokaalidesse. Sega mainitud ained kokku kastmeks ja kalla peale – aeglaselt, nii et korralikult läbi imbuks. Lase veidi aega külmkapis seista ja serveeri, kaunistatult maitserohelisega.

Nipid

Klimpide „värvimisest“
Et klimbisupi välimus (lastele) lõbusam ja isuäratavam saaks, lisa klimbitaignasse supilusikatäis (või paar, olenevalt selle kogusest) lisanditeta tomatipastat või spinatipüreed. Tulemuseks on roosad või rohelised klimbid.

Kuumaplekkide ­eemaldamisest
Kui poleeritud lauale, tugitooli käetoele vm on kuumast tassist või veest jäänud valkjad jäljed, hõõru need võimalikult kiiresti pärast tekkimist maha villase lapiga, mis kasta eelnevalt viina ja toiduõli lahusesse (suhtes1:1).

Tõmbetuule-efektist
Vältimaks seda, et uksed elamises tõmbetuule tekkides ei pauguks, kleebi uksi/aknaid avades vastavate vaheuste avamiskohtade põhjale aegsasti vastava paksusega poroloonkäsn. Õhuakendele, mida pidevalt avad, võid selle alaserva lausa kleepida.

Valge laualina ­puhastamisest
Kui sellele on jäänud tee- või kohviplekid, töötle neid enne pesemist vatitampooniga, mis eelnevalt rohkelt niisutatud kolme-protsendilise vesiniülihapendi või naturaalse sidrunimahlaga ja lastud ca paar tundi liguneda toaleiges vees.

Panni uuendamisest
Kui kestvalt tarvitatud pann hakkab toitu põhja kõrvetama, raputa selle täiesti kuivale pinnale peotäis soola – nii, et pind oleks selle võrdse kihiga ühtlaselt täiesti kaetud. Kuumuta tasasel tulel (segamata) ca 10 minutit, lase jahtuda leiguseni, viska sool ära ja puhasta pann kuiva pabersalvrätiga.

0 kommentaari Lisa kommentaar