horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

Märts 2014 vol 1

Toit

Kanasalat ­seedripähklitega
Valmistamiseks vajad: 2 kanarinda, 150 g kitsejuustu, 2 spl seedripähkleid, 2 spl mett, 1 spl sinepit, 1 spl balsamiäädikat, 1/2 kl oliivõli, 5-6 lehte rohelist salatit, soola, musta pipart.
Lõigu kanarind ribadeks, sega meesse sinep, määri kanarind sellega sisse ja prae oliivõlis küpseks. Siis paiguta jämedale sõelale, et liigne rasv välja nõrguks. Sega balsamiäädikas 2 spl oliivõliga, maitsesta soola ja pipraga. Rebi rohelise salati lehed suuremateks tükkideks, paiguta ühtlaselt taldrikule ja piserda üle äädikakastmega. Aseta nende vahele kanaribad ja kuubikuteks lõigutud juust. Kuumuta seedripähklid pannil läbi, lase maha jahtuda ja puista valmissalat nendega ühtlaselt üle.

Kanatiivasupp ­teokarpidega
Valmistamiseks vajad: 6 kanatiiba, 100 g teokarbi-makarone, 200 g konservmaisi, 2 porgandit, 2 spl oliivõli, soola, paprikapulbrit, rohelist tilli ja peterselli.
Keeda kanatiivad soolaga maitsestatud vees pehmeks. Tõsta vedelikust välja, nõruta, kuivata, raputa üle paprikapulbriga ja prae 1 spl oliivõlis üle. Hoia serveerimiseni soojas. Lõigu puhastatud porgandid õhukesteks ratasteks ja passeeri ülejäänud oliivõlis. Aja kanapuljong keema, lisa porgandirattad ja teokarbid, keeda 5-7 minutit, aegajalt segades. Lisa konservmais koos vedelikuga, lase supil uuesti keema tõusta ja tõsta tulelt. Serveerides pane igasse taldrikusse kanatiib ja kaunista supp hakitud maitserohelisega.

Nipid

Putukate peletamisest
Et peletada putukaid köögisahtlitest ja kappidest, paiguta nendesse ja ka jahu- ning suhkrukottidesse lahtiselt loorberilehti.

Kantide ja palistuste kortsud...
... saad välja, kui tõmbad äädikase käsnaga neist üle ja seejärel pressid sooja triikrauaga.

Sidruniekstrakt
... eemaldab kohvritelt ja pagasilt lohistamisjäljed.

Sinepipulbri
... abiga saad lahti sibulalõhnast. Hõõru käsi sinepipulbriga ja seejärel loputa.

Punase veini plekkidest
Tupsuta plekki kuiva lapiga ning seejärel lahjendamata söögiäädikas niisutatud käsnaga. Värskele plekile võib puistata ka soola.
Muide, ka valge vein aitab punase veini plekki eemaldada. Kui veiniplekk on juba kuivanud, niisuta seda vee ja äädika lahusega (1:1) ja pese siis käsitsi või pesumasinas.

Sukkpükste ­vastupidavusest
Et sukkpüksid kauem vastu peaks, tuleks need enne kasutamist korraks külmutada:
Tee sukkpüksid märjaks, vääna välja ja pane need kilekotiga sügavkülma. Kui näed et sukad on külmunud, sulata need üles ja pane kuivama.

0 kommentaari Lisa kommentaar