horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsisuturundussuhtedtestidusutlususutlusedveebi eksklusiiv

Märts 2014 vol 2

Toit

Juurviljasupp ­prantsuse moodi
Valmistamiseks vajad: 500 g türgiube, 6 värsket kartulit, 1 sibul, 1 porgand, 100 ml kohvikoort, soola, musta pipart, 3 l vett, kaunistuseks mõni oksake või hakitud rohelist tilli ja peterselli.
Lõigu türgioakaunad 3 cm pikkusteks tükkideks, vala peale 3 l külma vett, aja keema ja keeda 5 minutit. Puhasta porgand ja lõigu võimalikult õhukesteks ratasteks. Koori sibul ja haki hästi peeneks. Lisa porgand ja sibul türgiubadele ja keeda 10 minutit. Koori kartulid, loputa, nõruta ja lõigu väikesteks kuubikuteks. Lisa supile ja keeda umbes 10 minutit. Maitsesta soola ja pipraga, sega juurde kohvikoor ja keeda tasasel tulel veel 5-7 minutit. Serveeri taldrikutel, ülepuistatult peeneks hakitud tilli-peterselli seguga.

Kohev omlett türgiubadega
Valmistamiseks vajad: 700 g rohelisi türgiube, 5 muna, 120 g kõvemat riivjuustu, 4 spl piima, 1 tl võid, 1 tl riivsaia, soola, musta pipart, soovikohast maitserohelist.
Aja soolaga maitsestatud vesi keema ja keeda selles türgioakaunu ca 10 minutit. Kurna oakaunad ja lase maha jahtuda. Mikserda munad kuni ühtlase koheva massi tekkimiseni, lisa riivjuust, piim, sool ja pipar ning sega läbi. Määri madal ahjuvorm võiga ja puista üle riivsaiaga, pane sellesse ühtlase kihina türgioakaunad ja vala üle üle munamassiga. Küpseta omletti 180 kraadini eelsoojendatud ahjus ca 20-25 minutit. Serveeri kuumalt, tervikuna praevormis, ülepuistatult kogu seltskonnale meeltmööda maitserohelisega!

Nipid

Headest kotlettidest
Kui oled hakkliha juba koos lisanditega kotleti-, tefteli- või frikadellitaignaks seganud, lisa sellesse veel paar näputäit suhkrut, sega hoolega läbi ja lase enne toodete vormimist 10 minutit seista, et suhkruterad päris ära sulaksid. Kotletid tulevad mahlasemad ja maitseainete aroom tõuseb paremini esile.

Pirnide küpsusest
Selle astet ei näita üksnes, sordist ja kasvukohast olenevalt võib küps olla ka täiesti roheline pirn. Parem nuusuta – mida tugevam lõhn, seda küpsem pirn!

Lihast banaanikoortes
Lase steike pool tundi seista marinaadis või hõõru nad sisse maitseainetega, aseta või keera rulli pestud ja kuivaks pühitud banaanikoorte vahele, koospüsimiseks vikelda ümber kööginiiti ja lase praeahjus valmis küpseda. Tulemus on üllatavalt maitsev ja mahlane!

Hapukurkide ­„vannitamisest“
Kui ületalve peetud hapukurgid on liiga „kortsu“ tõmbunud, maitselt kirbed või liiga hapud, lõigu otstest maha millimeetrine tükike ja hoia neid tund või paar võimalikult külmas piimas, millele lisa veidi suhkrut. Maitse muutub mahedamaks ja kurgid krõmpsuvamaks.

Sõrnikute ­valmistamisest
Need tulevad mahedamad ja kohevamad, kui lisad kohupiimast, jahust, munast ja suhkrust koosnevasse taignasse lõpuks teelusikatäie (olenevalt taigna kogusest) oliivõli.

0 kommentaari Lisa kommentaar