horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsisuturundussuhtedtestidusutlususutlusedveebi eksklusiiv

November 14 vol 1

Toit

Pirukad õunapovidlo või -džemmiga
Taigna valmistamiseks vajad: 1 spl kuiva pärmi, 2 supilusikatäit suhkrut, 4 spl toiduõli, 1 kl vett, jahu. Täidiseks parajas koguses õunapovidlot või -džemmi.
Sõelu jahu hoolikalt läbi, nii et see võimalikult õhuliseks jääks ning sega kuiva pärmiga. Siis sega juurde suhkur ja toiduõli – aegamööda, mitte kloppides, viimasena soojendatud vesi. Sõtku taignaks, kata linase rätiga ja lase soojas kohas 1 tund seista. Kui see on natuke kerkinud, sega korraks uuesti läbi ja jäta seisma veel 1 tunniks. Rulli taignast soovikohase suurusega koogid, pane igale enam-vähem võrdne kogus õunadžemmi ja vormi pihkude vahel pirukateks, jälgides, et džemm kuskilt välja ei imbuks. Aseta rasvainega võõbatud ahjuplaadile ja küpseta 180-190kraadises ahjus kuldpruuniks.

Täidetud šampinjonid
Valmistamiseks vajad: 20 maksimaalselt suurt (soovitavalt võrdse suurusega) šampinjoni, 1 sibul, 2 kartulit, 1/2 punast paprikat, rasvavaest majoneesi või hapukoort, 1 küüslauguküüs, toiduõli, soola, musta pipart, rohelist tilli.
Eemalda seentelt jalad, nii et kübarad terveks jääksid. Haki seenejalad ja kooritud sibul peeneks, prae need toiduõlis läbi, maitsestades soola ja pipraga. Koori ja keeda kartulid ning vajuta püreeks, sega see praetud sibulatega ja täida sellega seenekübarad. Määri ahjuplaat õliga ja aseta sellele seened – nii, et nende küljed kokku ei puutuks. Riivi küüslauk ja paprika, haki till, sega majoneesiga ja kata sellega kõik seenekübarad. Küpseta 30 minutit 180kraadises ahjus.

Nipid

Kastmepudelite ­käitlemisest
Kui näiteks ketšup vm paks kaste pudelist enam hästi välja ei tule, torka sellesse paraja jämedusega kokteilikõrs, liiguta seda mööda põhja ja õnarusi ning puhu – õhumullid panevad kastme liikuma. Sama võte aitab purke/pudeleid vaevata ka puhtaks pesta.

Kooliranitsapesust
Võid seda vabalt teha pesumasinas, kõige õrnema pesu režiimil ja mitte üle 40kraadises vees. Loomulikult hoolega loputades ja mitte kuivaks vajutades, vaid vabalt nõrguda lastes.

Õigest lõikelauast
Selle vastupidavaim ja hügieenilisim materjal on puu. Ostes vaata laua servi: kui näed neil oksarõngaid, tähendab – see on tehtud ühest tervest lauast. Optimaalne suurus on max 30x50 cm – suuremat on lihtsalt ebamugav pesta.

Köögikahheli ­puhastamisest
Pliidi läheduses kahhelile ladestunud rasvapritsmed saad maha kriidilahuga (0,5 l vett:1-2 pulka  tavalist koolikriiti). Pärast hõõru pind pehme naturaalsest materjalist lapiga hoolega läikima.

Nahktagi ­hooldamisest
Et nahkrõiva tuhmiks hõõrdunud revääre, varrukaotsi ja taskuservi värskendada, töötle neid tavalise värvitu kingakreemiga. Või hõõru tugevasti värske apelsini koore välispoolega, milles sisalduvad eeterlikud õlid naha hästi läikima panevad (pluss meeldiv aroom).

0 kommentaari Lisa kommentaar