horoskoopkuum videomüstilised loodmuusikanipid ja toitsaatusedsiseturundustestidusutlusedveebi eksklusiiv

November 15 vol 1

Toit

Baklažaanid hispaania moodi
Valmistamiseks vajad: 4 baklažaani, 300 g hakkliha, 1 sibul, 1 porgand, 3 tomatit, 1 paprika, 1 tl sidrunimahla, soola, pipart, toiduõli, rohelist peterselli.
Lõigu pestud baklažaanid pikuti pooleks, puhasta sisemusest ja haki see eraldi peeneks. Haki kooritud sibul, riivi puhastatud porgand, lõigu võrdseteks kuubikuteks tomatid ja puhastatud paprika. Prae sibul õlis kuldseks. Lisa porgand ja baklažaanide sisemus ning hauta 1-2 minutit, pidevalt segades. Lisa paprika ja tomat, Hauta veel 2-3 minutit. Lisa sool, pipar ja sidrunimahl, siis hakkliha, ja hauta 5-7 minutit. Tõsta tulelt, sega juurde peeneks hakitud petersell. Täida baklažaanipooled saadud seguga ja küpseta veel 15 minutit 180kraadises ahjus. Serveeeri maksimaalselt kuumalt.

Baklažaanipasta ­itaalia moodi
Valmistamiseks vajad: 2 baklažaani, 200 g pastat, 4-5 tomatit, 1 sibul, 2 küüslauguküünt, basiilikut, soola, musta pipart, toiduõli, suhkrut.
Keeda pasta soolatud vees. Lõigu pestud baklažaanid ratasteks, siis neljandikeks. Paiguta eraldi kaussi, maitsesta soolaga ja lase 30 minutit seista. Siis loputa sõelal läbi külma veega, nõruta ja prae pannil väheses õlis kuldse koorikuni. Kastmeks kuumuta tomatid, eemalda neilt nahk, ja tükelda, nagu ka sibul, küüslauk ja basiilik. Prae õlis kuldseks sibul, lisa tomatid ja hauta 3 minutit. Puista peale pool hakitud basiilikust, maitsesta soola, suhkru ja pipraga, sega ja hauta 3 minutit. Lisa baklažaanid, ülejäänud küüslauk ja basiilik ning hauta 2 minutit. Kalla kaste pastale, sega ja serveeri kohe.

Nipid

Alkohoolsete jääkide eemaldamisest
Olgu tegemist likööri- ja viinapitside, kokteili- ja šampanjapokaalide pesemisega, kasuta julgelt küllalt külma vett, hõõrudes nõud üle sinepipulbrisse kastetud niiske käsnaga. Siis loputa kraaniveega ja nõruta.

Klaas- ja kristallnõude läikimisest
Nii klaasnõude kui kristalli pesemise kuldreegel ütleb: pese, millega ja kuis õigeks pead, aga mitte üle 40kraaadise veega, ja loputa alati külmaga. Nõud ei muutu tuhmiks ega tumene, kui hoiad neid valguse eest kaitstud kapis.

Klaasi purunemise ­vältimisest
Tarbeklaas pole enam see, mis 20 aastat tagasi (vaatamata sellele, mis kasutamisjuhises kirjas)! Et nõud kuumadest jookidest või roogadest ei puruneks, aseta nende alla niisked linased või pabersalvrätid!

Kristalli ja klaasi kooskõlast
On sul alles vana hea aja kristalli, ära aseta seda lauale segamini kaasaegse klaasiga! Vali mitte üksi roogade praktilisuse serveerimisest, vaid ka, lähtudes seltskonna üldisest kaalukusest tänapäeva mõistes (!), ja ka peo või hetke pidulikkusest!

Klaasnõude ­pesemisest
Kui pole tegemist väga rasvaste või suhkru- ja tärliserikaste magustoitude järgsete klaasnõude pesemisega, ära kasuta mingit keemiat. Piisab nõude leotamisest toasoojas vees, siis veidi soojemas, millesse lisa 30%list söögiäädikat ja/või jämedat meresoola. Lõpuks loputa ja nõruta.

0 kommentaari Lisa kommentaar